Български и американски десантчици ще тренират край Балчик в края на август

OFFNews 01 юни 2015 в 17:12 2764 3

Български и американски десантчици ще тренират край Балчик в края на август

Български и американски десантчици ще тренират заедно в България в края на август в учението "Бърз отговор". Tова съобщи генерал-лейтенант Фредерик (Бен) Ходжис, командващ сухопътните войски на САЩ в Европа, който е на двудневно посещение в България. 

Той се срещна с началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов. 

Учението "Бърз отговор" ще се проведе заедно с въздушнодесантно подразделение от САЩ, като за тази цел ще бъдат използвани военните летища в Балчик и в Тенево. Генералът обясни, че в България се намират и инженери от щата Тенеси, които извършват строителни работи.

“Което смятам, че е от полза както за самите американци, така и за местното население там, където те работят“, обясни той.

Освен това генералът съобщи, че преди няколко дни е наблюдавал действия на българска рота войници в Германия, които са тренирали медицинска евакуация от хеликоптери.

"Оценката ми за действията им е много висока", каза ген. Ходжис. Той се срещна с началника на отбраната адмирал Румен Николов, а утре ще наблюдава тренировка на американски военнослужещи на полигона Ново село край Сливен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!