Български и американски десантчици ще тренират край Балчик в края на август

OFFNews Последна промяна на 01 юни 2015 в 17:12 2310 3

Български и американски десантчици ще тренират край Балчик в края на август

Български и американски десантчици ще тренират заедно в България в края на август в учението "Бърз отговор". Tова съобщи генерал-лейтенант Фредерик (Бен) Ходжис, командващ сухопътните войски на САЩ в Европа, който е на двудневно посещение в България. 

Той се срещна с началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов. 

Учението "Бърз отговор" ще се проведе заедно с въздушнодесантно подразделение от САЩ, като за тази цел ще бъдат използвани военните летища в Балчик и в Тенево. Генералът обясни, че в България се намират и инженери от щата Тенеси, които извършват строителни работи.

“Което смятам, че е от полза както за самите американци, така и за местното население там, където те работят“, обясни той.

Освен това генералът съобщи, че преди няколко дни е наблюдавал действия на българска рота войници в Германия, които са тренирали медицинска евакуация от хеликоптери.

"Оценката ми за действията им е много висока", каза ген. Ходжис. Той се срещна с началника на отбраната адмирал Румен Николов, а утре ще наблюдава тренировка на американски военнослужещи на полигона Ново село край Сливен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.06 2015 в 14:54

Започвам курсовете за ловджия, и като ги изкарам отивам в Балчик и откривам ловният сезон! :) :) :)

02.06 2015 в 10:25

Значи ето как американски инструктори работят с хохлостанци в на полигона край Лвов:

https://pbs.twimg.com/media/CGTausnWoAAr4KT.jpg

Не може да се разбере кой на кого и какво обяснява.
Представям си значи какво ще е "учението" край Балчик...
Еми напишете че става дума за бившето военно летище там. Сега светва ли ви ламБата аджеба защо това летище банкянския свинеугоител не го продаде за туристическо чартърно през първия си мандат?
:))))))))


Въпрос към вмирисаните шорошомолки: Колко точки може да посочите на картата на България които северномексиканските нейтовисти са си заплюли? Този който посочи повече от 6 (колкото са официалните досега) ще участва в томбола. Печелившия ще получи кошничка бисквитки приготвени лично от посланника на фащ и еднодневна екскурзия из подземния паркинг на ул. Козяк.

01.06 2015 в 18:35

Само за протокола-във въоръжените сили на България няма "десантчици" от около 70год.Ако ще ползваме руската терминология , при Балчик заедно с американците ще тренират и българските спецназовци(разликата е съществена)!