Българската делегация пристигна във Виетнам, Желязков ще посети мавзолея на Хо Ши Мин

Йорданка Веселинова, Ханой 05 януари 2024 в 17:57 1487 0

Снимка parliament.bg

Българската делегация пристига на летището в Ханой

Водената от председателя на НС Росен Желязков делегация пристигна в Социалистическа република Виетнам.

Визитата е по покана на председателя на Националното събрание на Виетнам Въонг Дин Хуе.

Предстои серия от двустранни разговори в столицата Ханой, като така продължава азиатската обиколка на българската делегация, която вече посети столицата на Индия Ню Делхи.

Делегатите бяха посрещнати на летище Ной Бай от посланика на България в страната Павлин Тодоров, зам.-председателя на НС на Виетнам До Хоанг Лонг, председателя и зам.-председателя на комисията по външни работи Ву Хай Ха и Дон Туан Фонг и посланика на Виетнам в България До Хоанг Лонг.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков благодари за радушния прием и подчерта, че визитата на българската делегация е израз на желанието на страната ни за укрепване на традиционните приятелски отношения с Виетнам - в посока към изграждане на стратегическо партньорство в духа на Съвместната декларация от 2013 г. Председателят на парламента изрази и своето задоволство от ползотворното посещение на председателя на Националното събрание на Виетнам в България през септември 2023 г.

Виетнамските парламентаристи изразиха своето удовлетворение от пристигането на председателя на Народното събрание Росен Желязков и водената от него представителна делегация от българския парламент в столицата Ханой. Те припомниха, че през септември 2023 г. на официално посещение в България беше председателят на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе и тези две визити са поредно красноречиво доказателство за желанието на двете страни да развиват активен политически диалог.

В официалната програма е заложено полагане на цветя на Паметника на героите и мъчениците, посещение на мавзолея на президента Хо Ши Мин, срещи с членове на ЦК на Виетнамската социалистическа партия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика