Quantcast

Българите в Украйна нито подкрепят сепаратистите, нито ще напуснат страната

OFFNews Последна промяна на 13 февруари 2015 в 19:16 7487 15

Спекулации са твърденията, че представители на българската общност в Украйна подкрепят действията на сепаратистите.

Това заяви председателят на Асоциацията на българите в Украйна и депутат във Върховната рада Антон Киссе след среща днес с министъра на външните работи Даниел Митов в МВнР.

„Ние сме лоялни граждани на Украйна и трябва да живеем с нейните успехи и проблеми”, заяви Киссе, като подчерта, че няма никакво основание да се говори за масово желание на българите в Украйна да напуснат страната.

Очакваме украинските власти да спазват принципа на пропорционалност при мобилизацията, посочи министър Митов.

Той увери своя гост, че тази позиция е отстоявана и ще бъде заявена отново на предстоящата му среща с украинския външен министър Павло Климкин.

Настоящият конфликт ни кара да следим с още по-голямо внимание развитието на събитията с готовност да реагираме във всеки един момент в защита на правата на нашите сънародници, заяви Даниел Митов. Той подчерта, че в приетите на извънредния Съвет „Външни работи” на 29 януари заключения по предложение на българската страна е включен текст, които призовава Украйна да съблюдава правата на малцинствата.

Въпросът за предоставянето на хуманитарна помощ бе тема на последвалия разговор на Антон Киссе със зам.-министъра на външните работи Катя Тодорова и Христо Григоров, председател на Българския червен кръст. Целта на срещата бе да се определят начинът, формата и маршрутите за предоставяне на целева хуманитарна помощ за българската общност в най-засегнатите райони на Украйна чрез БЧК.

Първата доставка, включваща хранителни стоки, медикаменти, превързочни материали и др., ще бъде доставена в Донбас. Помощта ще бъде предоставена чрез Асоциацията на българите в Украйна, председателствана от Киссе, като за безопасното придвижване на конвоя на територията на Украйна и в районите, контролирани от сепаратистите, ще бъде потърсено съдействие от украинските власти и от Украинския червен кръст.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.02 2015 в 23:44


ХА!ХА!...........Още един дето е бил във ..Френския легион:))))
Ама то тук пълно с Рамбовци....юнак до юнака, що половината укри не бяха такива..ГЕРОЙ като вас:)))))

Що мен пращаш на фронта бе тарикат, аз за война не говоря....това си е ваш ресор....и на ваште идоли..дясното секторче....ама вие като баш демократите все ги напъва да “демократизират“....и ВИНАГИ след това проблемите там от локални се превръщат в...световни...и случайно печеливши се оказват само..АМЕРИКАНСКИ фирми..........пак си приказвам ..как бият негрите:)))))))

Викаш “дребна и бедна душица“...:)))))ами и аз като милионите българи изгонени след като влезнахме в “европейския рай си мечтаем за някакъв НОРМАЛЕН живот който от ден на ден се превръща в ХИМЕРА......а вече и желанията за такъв ни превръщат в.....“много болни .... “...........

Не се коси...изобщо не се напъвам, най-малко такива като теб могат да предизвикат това............просто безочието, наглостта, дебелоочието, двойният стандарт, отричането на всичко което е различно от ограниченият ви мироглед кара и НОРМАЛНИТЕ хора да извикат.....ТУКА СМЕ..ВСЕ ОЩЕ...ВЪПРЕКИ....ВСИЧКО!!!!!!!!!!....За разлика от повечето пишеш ти тук съм...Българин който не..МРАЗИ никой заради това, че има различен от неговия мироглед, а това, че коментарите ми имат различни нюанси си е на принципа: каквото повикало, това се обадило....

13.02 2015 в 23:21

red,ти просто си един много много болен човек и нищо повече.Съжалявам те.Ако беше ми казал по-рано нямаше да ти обръщам внимание и да те "зареждам"..Виждам,че напъните ти те измъчват.А,че си една гладна дребна душица ,свидетелства възклицанието ти за "богатия" грък.Боже,каква простотия..и пак тези негри...А мечтателните ти теории,кой се бие за чия земя и деца,като се правиш на мъж -иди и покажи.А аз съм и с кратък макар, тренировъчен офицерски стаж в пустинята една малка,но много войнствена държава и съм наясно с повече неща, отколкото ти си гледал по руската телевизия.И иди на лекар,не е срамно.

13.02 2015 в 23:00

@Д(П)С

Не че виждам смисъл от обяснение, само ще споделя неща които РАЗБИРАЕМО за вас са.....ТЪМНА ИНДИЯ.........Ами нещата са много прости...хората се бият за РОДНИЯ СИ КРАЙ, за децата си, за жените си , за домовете си......все нещица които за вас не представляват нищо........

От другата страна е някакъв сбирток без капчица мотивация, без никаква вътрешна убеденост.....водени само от страха от затвор и при първа реална опасност, водени от инстинкт за самосъхранение предпочитат да се предадат!Другата група са обикновени наемници които само отбиват номер за пари и трета група които са представени и в тукашния форум....най-обикновени мишоци които си мислят, че войната е като да ръсиш нон-стоп дебилщини(и войнственост тип герест петел-плашипутаран) са виждали пистолет само ТВ то, и при първия мирис на барут и кръв моментално си бият пета в гъз ........и дум да ги няма....най-ярките представители са ...Хюмнето, путкин хуило:))))))))


Уйча, тези мохабети въри ги разправяй на бабите..по съребрена линия пред панелката, ТИКВАТА ще я санира..БЕЗ ПАРИ....нали:))))))))))

Гърция....била фалира:)))))))))))))))ей ТИКВАТА 3,5 години ви плашише да мълчите, че ще станем като..Гърция....и до ден днешен хиляди българи им слугуват на тези...“загубеняци“....ама виж ние кви сме тарикати:)))))))90% работят ЦЯЛ МЕСЕЦ за.....ЕДНОДНЕВНОТО увеличение от 150 евро на Сириза........МОЛЯ СЕ С ДВЕ РЪЦЕ И.......ОБИКНОВЕНИЯТ БЪЛГАРИН ДА СЕ ПОЧУВСТВА “ФАЛИРАЛ“ КАТО....ГРЪК:))))))))

13.02 2015 в 22:44

вуйчо ви, твоя близък в кой град/село има бизнес?

13.02 2015 в 22:36

red4e,лейка куха.Не ми се искаше и без негово разрешение,ще ти кажа ,че имам близък (по втора съребърна линия) ,чист българин ,който вече над 15 г. има бизнес в Украйна(6 пункта за хим чистене и търговия с облекло от Германия).Той си идва много често .Тези дни получих от него поразяваща информация( от близък човек ,а не от ТВ 24 за твое съжаление) за това какви изроди праща путлер от типа "отпускари".Ако не вярваш иди виж.Просто и ясно.И не ме хвърляй в "4удесата" икономически на Гърция,защото едно от висшите ми образования стъпва на макроикономикса и само по цитата за заплатите показва,че си един беден лумпен,който като не може и не знае, величае някой друг лумпен.Торни червей не понасям(те стават само за стръв).Не се ли усещаш колко си нищожен?

13.02 2015 в 22:13

Червен, Гърция още не е фалирала, малко й остава. Я ти обясни как аджеба разни обикновени, прости миньори се самоорганизират от самосебе си във военни формирования и громят ли громят редовната украинска армия? Даже най-яростните русофили си признават (с гордост), че най-вероятно сепаратистите минават една военна подготовка на руска територия и айде бърже в месомелачката.

13.02 2015 в 22:11

red AND dead, абе какво ми се късаш да пишеш свойте глупости... разбери момченце, НИКОЙ не ти чете измислените ти истории. 70 години ви слушаме идиотщините по телевизията... Писна ми!!! Я си направи сайт Рубладжии.бг и там си измисляй галактики колкото си щеш!!! Абе то няма нито един сайт свободен от русифилистиците бе... навсякъде коментари които все едно от Карлуково са написани!!!

13.02 2015 в 21:40


Уйче, абе чукай...САМО МИНУСИ(по -малко ще си личи липсата на....мисловна дейност:)))...ама недей се измаряй да търкаш клавишите.....кой ходи на война с...ПАСПОРТ, бе...ДЕБИЛ...как е ..ВАКУМА...горе..бушува ли:)))))))))))))))))

Малко офтопик САМО за бедни.........което автоматично изключва соросоидната плява добре нагушени ЩРАУСИ...процеса на..“гушене“ при тях е следният.....заравят си главите в пясъка и както са добре...надупени започват да ги “гушат“ през....ануса:)))))

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––– ––––––––––––––––––––––––
Само за ден СИРИЗА вдигна със 180 евро заплатата във фалирала Гърция - къде сме ние?

Само за ден СИРИЗА вдигна със 180 евро заплатата във фалирала Гърция - къде сме ние?

Само за ден СИРИЗА вдигна със 180 евро заплатата във фалирала Гърция - къде сме ние?

Само за ден СИРИЗА вдигна със 180 евро заплатата във фалирала Гърция - къде сме ние?

13.02 2015 в 21:17

red,ти гледа ли по руската телевизия как американци с въртолет ,пристигнал от САЩ хваща с мрежи за риба деца в Донбас и ги откарва .И "пленени" в Луганск американски войници(снимки взети от Гуантанамо 1974г.).И както добре знаеш, самият путлер призна,че има русняшки войници,които са в" отпуск".Пленници и паспорти доказваха кой и защо ги е пратил.А САЩ и НАТО ти изглеждат на колене ли?Това е било в момент,когато джуджето им е правело м-нет и понеже не ги достига и с токчетата си, се е наложило..

13.02 2015 в 20:58

Моля да не качавате снимки на откровени лъжци, национални предатели, НЕМОЖЕЩИ дори да говорят..български...откровени педераси...и цензори:((((((((митюофф...оди си с мир.....

Офчията продължават да заработват и да лъжат най-нагло, ама виж кога иде реч да постнем нещо сериозно.......ТИШИНАААААА....само тя ще им остане скоро, много по-скоро от колкото си мислят.....

Соросодните ДЕБИЛИ моля само да цъкът минуси.....без да коментират.....БЕЗСМИСЛЕНО Е:)))))))))))))))))))))))))

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––– ––––––––––––––––––––––––
““““““Сенаторът републиканец от Оклахома Джим Инхоф заяви, че е "изпаднал в ярост", когато разбрал, че предоставените му в Киев, а впоследствие публикувани в американски медии снимки за руски войски в Украйна, са били фалшификати, предава РИА Новости. Сенаторът обяснил, че е получил „разобличителните фотоси” през септември. Те му били предадени от командира на батальона „Донбас” Семьон Семенченко и други парламентаристи от Върховната рада, уточнява НТВ.
След скрупульозна проверка снимките-"доказателства” били публикувани в консервативното издание Washington Free Beacon. Читателите обаче бързо установили след справка в Интернет, че снимките са правени в други горещи точки и то преди няколко години, пише информационният портал BuzzFeed.

Доналд Хърдър, сътрудник на сенатор Инхоф, обяснява, че преди да предадат снимките на редакцията, те не ги проверили в търсачката Google. Хардър отбелязва още, че когато снимките били проверени, се оказало, че една от тях принадлежи на агенция Асошиейтед прес и е направена през 2008 г. по време на грузинския конфликт. След това сътрудниците от офиса на сенатара, открили, че и другите снимки получени от висшия американски държавник в Киев, са взети от световната мрежа.““““

Снимката която папагалите ОФФ са хакнали сутринта е от същия тюрлюгювеч.........ще постна и едно мнение от фейсбук, ама не от..........“потресна мрежичка“:))))))))))))))))))

“““““Замисляли сте се, защо украински генерали, германски такъв а вече и в САЩ отричат присъствие на руски войски в Украйна! Да ви открехна, всичките тези заснети колони с руски войски, вярно снимките са реални, войските са руски, но са от 2008 година терена и екипировката на войската, както и техниката пренасочва към ГРУЗИЯ! Та НАТО и САЩ бяха подведени от Украинците със снимков материал от 2008 година от блиц - крига в Грузия! Сега САЩ и НАТО знаят, че са били излъгани, знаят че са на колене...