България ще настоява за единни действия на ЕС за излизане от кризата с коронавируса

OFFNews Последна промяна на 22 април 2020 в 12:58 8279 0

България ще настоява за единни действия на ЕС за излизане от кризата с коронавируса, това реши правителството на редовното си задесание.

Позицията е свързана с участието в заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе на 23 април с видеоконферентна връзка.

Лидерите ще обсъдят последващите действия от срещата на Еврогрупата, проведена в периода 7-9 април, както и Комуникацията на Европейската комисия от 15 април за съвместната пътна карта за изход от пандемията COVID-19.

България подкрепя договорените и синхронизирани действия на държавите членки при излизане от кризата с цел намаляване риска от появата на вторична вълна, породена от свободното движение на хора. 

Министерският съвет одобри също българската позиция за участие в заседанието на Съвет „Общи въпроси“, което ще се проведе на 22 април посредством видеоконферентна връзка.

В подготовка на видеоконференцията на Европейския съвет на 23 април COB ще обмени мнения по Комуникацията на Европейската комисия от 15 април относно съвместната пътна карта за европейската стратегия за изход от пандемията CОVID-19 както и за последните мерки, предприети на национално ниво в борба с пандемията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови