България няма прокуратура от вчера, според Кристиан Вигенин

Съвпадение е отказът на БСП да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ и пресконференцията на Гешев, заяви той

OFFNews 16 май 2023 в 08:19 1370 1

Кристиан Вигенин

Снимка БГНЕС/архив

Нещо трябва да се случи, за да подредим държавата, заяви Кристиан Вигенин

В България има разпад на институциите, а на практика от вчера няма прокуратура. Отказът на БСП да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ и предхождалата го пресконференция на главния прокурор Иван Гешев е съвпадение. 

Това заяви Кристиан Вигенин от БСП по Нова тв. 

Нямаме европейски комисар от вчера, нямаме редовно правителство, имаме парламент, който вероятно върви към разпад. В тази ситуация с мандати на много институции, които са изтекли, нещо трябва да се случи, за да подредим държавата, каза още той. 

Според Вигенин е започнала поредица от събития, извадили публично неща, за които от БСП говорили: „Неефективна прокуратура, че не се обръща внимание на определени дела, че няма нито един наказан от върховете на политиката. Дори в най-лошите си предвиждания не сме предполагали, че ще дойде време, когато зам.-главният прокурор ще обяви публично, че се страхува главният прокурор да не го убие”, уточни зам.-председателят на парламента.

„Не знам кой трябва да подаде оставка, но това, което е важно, е да минем към съществена промяна в съдебната система, особено по отношение на прокуратурата”, допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1042

1

danvan

16.05 2023 в 10:50

България няма прокуратура от доста преди Гешев изобщо да бъде назначен, но този червен другар го разбира едва сега ...