Байдън отиде на срещата на евролидерите в Брюксел

OFFNews Последна промяна на 24 март 2022 в 22:35 1984 0

Снимка Министерски съвет

Започна участието на министър-председателя Кирил Петков в съвместната сесия на евролидери с президента на САЩ Джо Байдън, която се провежда в рамките на редовното заседание на Европейския съвет.

Във фокуса на сесията е темата за подкрепата за Украйна и засилването на трансатлантическото сътрудничество в отговор на агресията на Русия.

Позицията на България е, че войната, водена от Русия срещу Украйна, е огромен конфликт със значителни глобални последици. Премиерът Кирил Петков е на мнение, че държавите членки на ЕС и НАТО трябва да продължат да бъдат единни и решителни в своя общ отговор към непровокираната руска агресия.

"Международната подкрепа за устойчивостта на Украйна трябва да продължи. Приоритет за България е предоставянето на необходимата хуманитарна помощ и безпрепятствен достъп на бягащите от войната до безопасни дестинации. Страната ни вече е дала подслон на над 50 000 украинци. България е една от страните, която най-бързо структурира оперативна координационна група и секторни звена за справяне със ситуацията", съобщават от правителствената пресслужба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови