Бъдещият правосъден министър Момчил Иванов нямал нищо против Демократична България

OFFNews 04 август 2021 в 14:30 5797 0

“Нямам нищо против Демократична България. Постът ми беше насочен срещу конкретен човек от моя избирателен район и това, което пише цяла седмица за чалгари, мутри и т. н. Имам най-добри чувства…”. Това коментира в кулоарите на парламента депутатът от ИТН Момчил Иванов, който е предложението за правосъден министър. Коментарът му е по повод скандален пост във фейсбук, в който нарича част от политиците в парламента "соросоиди", "Платени" и "майкопродавци".

Днес сутринта депутатът Филип Станев прочете декларация с приоритетите на бъдещото управление с мандат на ИТН, сред които е и съдебната реформа, за която ДБ настоява, като премахване на специализираните съдилищата и прокуратура; въвеждане на работещ механизъм за предсрочно прекратяване на правомощията на главния прокурор; реална съдебна реформа; промени във ВСС и т.н.

Преди да влезе в стаята на ИТН Иванов каза, че смята, че е възможно мандатът на Висшия съдебен съвет да бъде прекратен предсрочно със законодателна инициатива без промяна на Конституцията.

Вчера Момчил Иванов написа в профила си във фейсбук:

"За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици - майкопродавци. Реакцията е умопомрачителна. Срещу ПП "Има такъв народ" е активирана цялата гнусна паплач, която последните 30 г. постоянно точи държавните финанси под една или друга форма или схема! Тоя път няма да ви се получи! Ще удържим цялата тази злост в името на България и националния интерес!".

Профилът му вече е закрит, но много потребители са запазили изказването му. От ДБ и ИТН изчакват с обявяването на подкрепата си за кабинета, като мандатът с имената на бъдещия Министерски съвет трябва да бъде върнат в петък в президентството. Днес следобед БСП има пленум, на който трябва да реши дали ще подкрепи списъка с проектокабинета на Слави Трифонов. Междувременно депутатите от БСП преди пленума обсъждаха друг пост на Момчил Иванов във вече закрития му фейсбук:

“Прибиваме (оригинален правопис - бел. авт.) комунистите в Благоевград. 57% на 42%! Време е за ДРУГО!”

Според неофициална информация ДБ и ИБГНИ бавят обявяването на решението си, като се надяват името на Иванов да бъде оттеглено, както и да има повече информация за някои от другите неизвестни имена в списъка на Слави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови