Бъдеща майка от ПП с емоционална реч: Историята на прехода днес се повтаря (видео)

Йоана Георгиева 16 юни 2022 в 17:15 26285 10

Александра Милчева - депутат от ПП

Снимка Парламентарен канал

Александра Милчева.

По време на дебатите за отстраняването на председателя на Народното събрание Никола Минчев депутатът от "Продължаваме промяната" Александра Милчева направи емоционално изказване за годините, в които е израснала.

“Вече съм в един период от живота, когато много мисля по една тема и това е темата къде искам да растат децата ми, в каква държава, в какъв свят. Целият дебат днес и събитията от последните седмици ми напомниха на някои събития от моето детство.” - каза Александра Милчева.

Бъдещата майка е на мнение, че в момента се прави пошъл опит историята да се повтори:

“Годината е 1992 г., аз съм на четири по това време. Правителството на Филип Димитров тогава започна фронтална атака за откраднати милиарди от едни външнотърговски фирми. По това време зараждащата се мафия в държавата, която търси корените си в тогавашната номенклатура, се противопоставя на това нещо. И в същия момент службите започват атака срещу правителството на тема Македония. Тази фронтална атака бива подета и от президента, който е от същата партия, в която е и премиера."

Александра Милчева припомни, че тогава е свален председателят на Народното събрание Стефан Савов.

“Операцията се води от тогавашния коалиционен партньор на правителството - ДПС. Следва ново мнозинство, управляват хора от предишното управление. Следват годините на “Мултигруп”, на грабежите, на прехода. И в тези години аз израснах. Беше нормално да чуеш: В това кафене, където леля ти те води, гръмнаха един човек в главата. Беше нормално като отидеш на почивка да ти кажат: Не можеш да идеш на басейн, защото шефовете са тук. В тези години на мен ми се казваше: Не можеш да играеш с онези деца, защото родителите им са опасни хора. На нас ни се казваше, че всички са равни, но някои са по-равни от другите. Аз в тези години пораснах и много от хората, които днес са тук в тази зала, също пораснаха.“ - разказа депутатът Александра Милчева.

“Г-н председателят на НС е пример за това, за което аз ви говоря. И ние ще го подкрепим, защото той е нашият председател" - заяви още тя.

“Оставям ви с едно просто послание: моето поколение, всички ние знаем историята, чели сме я, живели сме я тази история и няма да позволим да се повтори. И няма да позволим децата ни да живеят в такава държава и в такъв свят.” - завърши речта си Милчева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11948

10

зора

17.06 2022 в 01:16

И още нещо- тази млада бъдеща майка направи и друг паралел, или може би намек- за ролята на президента тогава (оставяйки многоточието, което може да се запълни с ролята на президента сега). Да, лоша поличба. АКО се повтори историята. И ако не злоупотребяваме с емоциите, та чак до повръщане, аналогията е предупреждение към сегашните хора...

11948

9

зора

17.06 2022 в 01:04

Г-н Мишев, с кое по-точно ви накърни аналогията между онези и сегашните времена? Защо сравнението между Ст.Савов (Светла му памет!) и този млад човек ви обиди, накърни? Минчев не е достатъчно образован, ерудиран, честен, почтен и добронамерен, или просто му липсват натрупаните години опит? С кое е по-лоша младостта от зрелостта? Отвратило ви излизането на Нинова отпред, но КОЙ направи невъзможната коалиция ДБ и БСП? Анализирайте този процес. Не беше ли по-естествено ГЕРБ-СДС да защитят този млад човек?

5827

7

pisnamiotmutri

16.06 2022 в 19:12

С тази разлика, че Савов после свали гащи .. светла му памет ????

2210

6

fishcake1

16.06 2022 в 18:30

Страхотна реч. Дано българският народ вижда кой се държи отговорно - и кой се държи като престъпник.

Мафията очевидно я боли.

10212

5

Човека

16.06 2022 в 18:29

На всички българи искам да кажа ОПИЧАЙТЕ СИ АКЪЛА! Вдигнте си гъза и отстоявайте свободата си от тая корумпирана измет, смучеща кръвта на България десетилетия наред с другарите си кукловоди, десета, златни патерици и най вече апатичния празноглав, но всезнаещ народ! Вдигнете си гъза и на очевидно предстоящите избори подкрепете младите, макар и неопитни, но хора с идеала за възможната НОРМАЛНА България. Стига герберски цинизъм, депесарски сметки за парчета от баници, псевдо социализъм и патриотичен идиотизъм!
Герб били първи ...о неразумни изроде. В Перник, син на прокурор (!!!) се разхожда необезпокояван с бокс и мачете и бие наред хора по улиците.... - ПОКОЛЕНИЕТО "ГЕРБ"... плодовете на апатията

4038

4

Moirae

16.06 2022 в 18:23

За 6 месеца много сметки объркахте на мафията. Озверяха, наистина.

1171

3

Статистик

16.06 2022 в 18:12

Виждам как от ПП започнаха да приличат на лидери, а не на шушумиги.

Трудните времена, раждат героите. Не казвам, че това са ПП, но битката не е загубена. Напред ще излязат нови хора в лицето на това национално предателство.

3000

2

Уточнител

16.06 2022 в 17:50

ТОВА Е
пролевичарска медия, която симпатизира на престъпниците Кирчо&Кокорчо и на проруското правителство, което не даде оръжие на братска Украйна, охранява денонощно МОЧА и още отсега потъна в корупционни схеми и приятелски мрежи. Вместо да работят денонощно за България, министрите си устройват оргии в МС и пътуван с любовниците си в чужбина. Това не е чудно - в правителството до един са рекрутирани Внуци и Роднини на АБпФК, или на Слугите им, или на КГБ/КДС агентурата...
Абсолютна смрадь

905

1

Kahles

16.06 2022 в 17:38

Отвратително е това, което става в Народното събрание! От трибуната се лъже, че има нещо общо между свалянето на Стефан Савов със свалянето на сегашния председател на парламента.
Стефан не е между живите. Филип няма право да коментира, тъй като е конституционен съдия.
Май останах само аз...
Разберете.... аз подкрепям Никола Минчев, но не мога да преглътна тези сравнения с онова време.
Ами момчета и момичета...вие се коалирахте с комунистите. Вие развяхте за знаме Бойко Рашков.
Измислете си други герои и други легенди.
А както пиша това... на трибуната застана Нинова. Повръщам....
Имайте малко уважение към паметта на Стефан Савов!

Константин Мишев, ФБ