Бабикян: До края на седмицата ''Ние идваме'' ще реши кого подкрепя за президентските избори

OFFNews 04 октомври 2021 в 11:15 2530 0

Снимка Стопкадър

До края на седмицата Гражданско движение "Ние идваме!" ще се вземе решение кого ще подкрепи за президентските избори. Ще питаме всички наши членове какво становище имат и тогава ще вземем окончателно решение. 

Това заяви Арман Бабикян от движението "Ние идваме" пред Нова телевизия. Преди няколко дни лидерът на "Изправи се. БГ" Мая Манолова обяви, че подкрепят двойката Румен Радев-Илияна Йотова в надпреварата за "Дондуков 2". 

"За нас беше нелепо да вземем решение кого ще подкрепим, когато няма избор. Има логика да подкрепим Радев, защото той подкрепи нас, когато бяхме на площада. Той направи много смислени неща в последните година-две от мандата си", добави Бабикян. 

По думите му другият кандидат - Лозан Панов, е свързан директно с ключовата тема за реформа в правосъдието. 

Относно професор Анастас Герджиков Бабикян обясни, че в персонален план е смислен кандидат, но подкрепата, която е зад него, му вреди: "Като лични качества е силен кандидат срещу Румен Радев, но той представлява консорциум между ГЕРБ и ДПС."

Бабикян е убеден, че битката не е предизвестена, нито е лесна. Той добави, че ДПС може да издигне кандидат за първи тур, но това ще е максимумът на възможностите им. "От движението дадоха да се разбере, че на втори тур това е техният кандидат (проф. Анастас Герджиков - бел. ред.)", допълни Бабикян. 

Относно думите на един от лидерите на "Продължаваме промяната" - Кирил Петков, за раздаването на постове преди изборите, Арман Бабикян заяви, че ще е много добре преди раздаване на места, да седнат и да поговорят:

"Аз харесвам Кирил и Асен (Василев - бел. ред.), но искам да видя програма."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл