Автентичен депесар може да е кандидат за президент

OFFNews 17 декември 2015 в 08:55 4386 6

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

"Кого ще подкрепи ДПС на президентските избори се предшества от въпроса дали Движението няма да има собствен кандидат. Ние получаваме все по-широко европейско признание... Защо кандидатът да не е автентичен депесар, с което бихме казали, че не обслужваме грешната концепция."

Това заяви лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан в студиото на Нова тв тази сутрин.

Въпросът дали партията му би подкрепила Бойко Борисов на балотаж на президентските избори той определи като "неестествен". Също толкова неестествено щяло да бъде той да бъде зададен на лидера на БСП Михаил Миков.

Според Местан е напълно възможно да има избори 2 в 1 - предсрочни парламентарни и президентски - през 2016 година.

Според него кабинетът не е стабилен, а излизането ще има оздравителен ефект върху него, но за много кратък период от време. На никого не пожелавам съдбата на ДСБ, заяви още лидерът на ДПС. Според него "тялом ДСБ ще останат във властта" чрез министъра на здравеопазването Петър Москов. 

Той заяви, че случващото се с ДСБ е "десен болшевизъм". "ДСБ изживяват един драматизъм, който граничи с трагизъм. Не пожелавам такава съдба на нито един политик", заяви Лютви Местан.

Той отново заяви, че ДПС ще гласува против кандидатурата на Екатерина Захариева за правосъден министър и че партията му е в опозиция, а не е задкулисна част от управлението.

Според него темата "Пеевски" вече била омръзнала на публиката и било несериозно да се повдига.

По повод съдебната реформа той заяви, че предложението на Реформаторите щяло да постави прокуратурата в политическа зависимост, а единственият изход било свикване на Велико Народно събрание, което да промени отново конституцията или да се самоликвидира, като даде повече правомощия на обикновеното Народно събрание.

Речта на Лозан Панов той определи като "блестяща политическа реч на действащ политик". Местан бил изненадан, че това е реч на магистрат, на председателя на най-важния съд - ВКС. Думите му били "заклинания", по оценката на Местан, който призова Панов да работи за свикването на Велико Народно събрание.

"Аз търся решението на конфликтите, затова рязко се разграничавам от онези политически сили, които говорят с езика на мантрите. Ние можем да променяме законите, функцията на г-н Панов е да ги прилага", заяви Местан.

По повод отсъствието на Ахмед Доган от публичния живот, Местан заяви, че довечера от ДПС щели да ходят на купон при Доган, който бил естественият лидер на Движението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови