Австралия достигна ниво от 80 процента напълно ваксинирани срещу ковид

OFFNews 06 ноември 2021 в 12:49 1835 3

Снимка Getty Images

Малоброен мирен протест срешу ваксинацията в Мелбърн.

Австралия достигна днес ниво от 80 процента напълно ваксинирани срещу ковид, предаде Ройтерс.

Австралийският премиер Скот Морисън заяви, че това е великолепно постижение и че страната му уверено върви към това да е една от най-ваксинираните срещу ковид в света.

Австралия, която някога беше привърженик на идеята за пълно изчезване на ковид, сега се научи да живее с вируса и заложи на масова ваксинация.

"Още едно великолепно постижение, Австралия", заяви Морисън във Фейсбук.

Макар федералните власти да казват, че ваксинацията е по желание, на щатско и местно ниво властите в Австралия въведоха задължителна ваксинация срещу ковид за различни служители. Неваксинираните нямат достъп до много дейности, като например ходене на ресторант или на концерти.

В понеделник Австралия разхлаби мерките за влизане на чуждестранни посетители за първи път от началото на коронавирусната пандемия, но само за ваксинирани хора от страни с висок процент на ваксинирани.

Въпреки високите нива на ваксинираност в Австралия, в различните региони на страната ситуацията е различна. Например, в най-населения щат Нов Южен Уелс са ваксинирани близо 90 процента от хората, които могат да се ваксинират. В столицата Канбера процентът е 95. В Северната територия, която е по-слабо населена, процентът е 65, отбелязва Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12315

3

denislav

07.11 2021 в 06:54

Пешо се събуди посреднощ с пълен мехур, наметна дрехата, че навън беше студено и се запъти към нужника! Докато се облекчаваше, усети леко парене в лявото рамо, точно където бяха поставили ваксината против К19!
- "Следят ме", помисли си Пешо!
- "Пикае", помисли си Бил Гейтс.

Страх ги е, че Бил Гейтс ще знае кога пкаят...

12636

2

prascho

06.11 2021 в 17:15

Явно колкото и да ви се обяснява няма да схванете. Да, има заразени в Австралия, а и по целия свят. Важен е обаче процентът на смъртните случаи. Там е заровено кучето.
Не е измислена ваксина, която да предпазва от заразяване. Ако изобщо е възможен такъв продукт, той няма да се казва ваксина и създателят му със сигурност ще получи нобелова награда.
До момента обаче е повече от доказано, че ваксините предпазват на 95-98% от смърт и на 90-92% от тежко протичане при Ковид. Точно това се очаква от тях.
Не знам - от какво точно ви е страх? Че ще ви променят ДНК-то? Че ще ви стерилизират? Или ще направят потомството ви по-умно от вас и няма да ви слуша глупостите?

2000

1

clinical

06.11 2021 в 13:24

Страхотно е, че има толкова много набодени, прекрасно даже! Сега, ако обичат, да обяснят защо имат над 2000 случая? И ако може да погледнем тук - в неудобната истина https://www.worldometers.info/coronavirus/country/australia/
Значи какво виждаме - без мерки и ваксини, няма случаи. Боденето започна на Стефановден миналата година и... хоп - 2500 случая. Що така?? Не трябваше ли да е обратното?