Атанасова: Всички искат избори 2 в 1, но машините може да не позволят

Изходът от ситуацията с машините е да се върне възможността за гласуване с хартиени бюлетини, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ

OFFNews 25 август 2021 в 09:46 3103 0

"Изходът от ситуацията с машините е да се върне възможността за гласуване с хартиени бюлетини", заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова след среща на председателския съвет в Народното събрание рано тази сутрин. На него е обсъдена възможната дата за президентските избори. 

Според Десислава Атанасова всички искат избори 2 в 1. Обсъждани са две възможни дати за такъв вот - 7 и 14 ноември, каза още тя. 

„Оказа се, че ЦИК и „Сиела“ (фирмата, която осигурява машините за вота - б.р,.) все още са в търговски спорове по отношение на собственост, машини, кодове и всичко останало“, коментира депутатката.

На съвета е била поканена и Камелия Нейкова, председател на ЦИК. За по-късно днес е насрочен още един Председателски съвет в парламента. 

По думите на Атанасова трябва да се търси разумен подход за изход от ситуацията.

„При всички случаи се печатат бюлетини. За последните избори отпечатаните хартиени бюлетини са били на стойност 7,5 милиона лева. Това категорична е за сметка на българските данъкоплатци“, добави Атанасова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови