Атанасова: Кацаров да въведе зелен сертификат за депутатите или да го отмени за всички

Йорданка Веселинова 08 декември 2021 в 09:39 2294 0

Снимка БТА архив

Народното събрание трябва да задължи здравния министър Стойчо Кацаров или да въведе зелен сертификат за депутатите, или да го отмени за всички останали граждани, заяви в декларация от трибуната на НС председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Думите ѝ са по повод вчерашното решение на председателския съвет да не се въвежда зелен сертификат за достъп до Народното събрание.

Спорът "за" и "против" продължи до вечерта, като се пренесе и в социалните мрежи.

Атанасова не пропусна да атакува "Продължаваме промяната". Според нея вчерашното решение "може би дефинира кой в тази държава се счита за богопомазан или богоизбран". 

"Доказа се, че клетвата да се спазва Конституцията и законите, не важеше и в качеството Ви на министри, и в качеството Ви на народни представители", коментира още тя, индиректно припомняйки казуса с двойното гражданство на лидера на ПП Кирил Петков.

Тя упрекна и "новата коалиция", която по думите ѝ не зачита труда на лекарите, както и живота и другите хора в сградата на НС.

"Считате двойните стандарти за норма", заяви тя и коментира още, че за народните представители важат едни правила, а за останалите хора - други. Тя изтъкна, че докато обикновените хора се редят с часове на опашка за тест преди работа, народните представители влизат в НС без зелен сертификат.

Атанасова разкритикува и вчерашната теза на "Възраждане", че въвеждането на зелен сертификат е еднозначно на "държавен преврат".

Тя призова народните представители да бъдат пример и да спазват правилата, както и да бъде прието решение за дистанционно участие за карантинираните депутати, или тези без сертификат.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов също се включи в дебата и отново призова за отмяна на зеления сертификат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови