Атанасова: ГЕРБ не просто съществува, а е незаобиколим фактор

"Г-жо Зайкова, оказахте се лоша орисница"

Ружа Райчева 15 септември 2021 в 15:55 1002 4

Най-отблъскващите и грозни скандали се случиха именно между партиите на протеста. Ако след четвърти април всички партии бяха срещу ГЕРБ, то сега всеки е срещу всеки, заяви лидерът на парламентарна група на ГЕРБ Десислава Атанасова от трибуната на Народното събрание. 

"Г-жо Зайкова, оказахте се  лоша орисница и за 45 и 46-ото Народно събрание. Щетите, които нанесоха върху парламентаризма тези два парламента ще се помнят дълго", каза тя. 

Според Атанасова служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, е задълбочило кризата в страната и изходът от нея е все по-неясен и труден. Тя заяви, че служебният кабинет също носи отговорност.

По думите ѝ ставаме свидетели на опит от страна на Радев, да се суспендира парламентарна власт. 

"Вместо да помогне и да даде пространство за диалог, президентът превърна президентската институция в предизборен щаб. Ресурсът на изпълнителната власт беше насочен към създаването на инженерни политически проекти, които да заменят партиите на протеста", констатира Атанасова, визирайки новия политически проект на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков. 

Десислава Атанасова смята, че служебното правителство се е заело "да изчегъртва и партиите на протеста" и предупреди, че това ще се усети скоро. 

"Залогът след предсрочните парламентарни избори на 14 ноември ще бъде свързан с оцеляването на самата парламентарната демокрация.  Намирането на общи точки, а не унищожаването на опонента, стои в основата на политическата система", счита тя. 

Лидерът на парламентарна група на ГЕРБ каза, че от партията са по-силни след събитията от последните месеци. 

"Ние издържахме на този натиск и показахме, че не просто съществуваме, а сме незаобиколим фактор в българския живот", добави Десислава Атанасова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

4

kokoten

15.09 2021 в 17:55

Ах,какви прасци има Десито...О,Деси,мой мокър сън...

14469

3

случайно прочетох

15.09 2021 в 17:24

Десито, защо си мисли с тия два пръста чело, че като е грозна е умна? :-))))))))))))

8959

1

Станчо Панса

15.09 2021 в 16:31

Путин! Путин е незаобиколим фактор! Вие сте само слуги.