Атанасов: В ДСБ надделява мнението за напускане на коалицията

OFFNews 12 декември 2015 в 10:27 4485 4

Снимка БГНЕС

Депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов

В деня, в който ДСБ трябва да вземе решение дали да напусне управляващата коалиция, депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов обяви, че в партията надделява мнението за минаване в опозиция.

„Искам да кажа на приятелите и съпартийци, че Атанасов няма да ви разочарова и ще видите това в следващите дни”, обяви депутатът пред Нова телевизия.

„Днес се събира ръководството на партията. Направили сме своите проучвания. Огромното мнозинство от нашите членове са опозиционно настроени, страшно са разстроени от това, което се случи. Длъжни сме да се съобразим с тези настроения. Сигурен съм, че лидерът на партията Радан Кънев ще бъде последван от всички”, категоричен беше "синият" лидер. „Изразявам мое мнение на база на проучвания в партията. Надделява мнението да се напусне коалицията", заяви генералът.

Въпреки, че снощи председателят на ДСБ Радан Кънев отправи призив към здравния министър Птър Москов (ДСБ) да се оттегли от поста, Атанасов обяви, че не знае какво ще бъде решението му. „От една страна започна тежка реформа, иска да върши работа, от друга страна е десебар”, коментира той.

По думите му в ДСБ били тежко разочаровани, че в тази тежка битка коалиционните им партньори абдикирали.

„От това правителство излязоха двама министри Веселин Вучков на МВР и Христо Иванов на правосъдието, защото отказаха на Борисов да обслужват главния прокурор Цацаров. Това е истина за тези две оставки”, заяви Атанасов.

Той хвърли сериозни обвинения към АБВ, като заяви, че ролята на слуга по време на дебатите за конституционните промени е била поверена на Георги Първанов. По думите му Първанов накарал неговите депутати да внесат предложение за по-различно разпределение на квотите във ВСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови