Атанасов преди преговорите с ГЕРБ: Ще има правителство

Йорданка Веселинова 09 март 2024 в 18:17 3402 1

Снимка OFFNews/ Йорданка Веселинова

Лидерите на ПП-ДБ преди срещата с ГЕРБ-СДС

"Ще има правителство. Как няма да има?" - това каза съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов преди началото на преговорите за кабинет с ГЕРБ-СДС.

Атанасов пристигна минути преди 18 ч. заедно с останалите лидери на коалицията - Кирил Петков, Христо Иванов, Асен Василев, и премиера в оставка Николай Денков, които бяха придружени от охрана. Останалите лидери отказаха коментар.

В момента в бившия партиен дом са преговорният екип на ПП-ДБ, както и Мария Габриел, Рая Назарян, Деница Сачева и Теменужка Петкова - те представляват ГЕРБ-СДС.

"Очаквам конструктивен диалог", каза на влизане Назарян.

Днес е първият ден от преговорите между двете коалиции, които имат броени дни да решат дали сглобката ще се превърне в коалиция. Нагласите са разговори да се водят и утре, като към момента не е ясно дали резултатите от тях ще бъдат публично обявени.

В понеделник и вторник са насрочени консултациите при президента Румен Радев, има очаквания първият мандат да бъде връчен на ГЕРБ-СДС още в сряда. След това ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС имат седем дни да изпълнят мандата, като в противен случай политическата рулетка ще се завърти. Тази седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че при никакви обстоятелства партията му няма да подкрепи мандат на ПП-ДБ. Ако и той се провали, Радев сам избира на коя парламентарна група да връчи третият и последен мандат. До момента винаги го е връчвал на БСП и той винаги се е провалял. За да има избори 2 в 1 с европейските, то датата за вота трябва да е насрочена най-късно до 9 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки