Атанас Атанасов предал на Бойко Рашков данни за купуване на гласове в 5 града с имената на 'търговците'

Ружа Райчева 29 октомври 2021 в 18:24 5301 2

Снимка Архив

Информация за поголовно купуване на гласове в полза на ГЕРБ и ДПС с конкретни имена във Видин, Враца, Монтана, Стара Загора и Плевен е предал на вътрешния министър Бойко Рашков съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

Това стана ясно от думите на генерала пред бТВ. На хората били "разхвърляни" по 50 лв. и 100 лв. и никой не противодействал на това.

"Поисках нашите представители и активисти да ми дадат конкретна информация. Там са написани имената на хората и къде точно се случват тези неща. Парите от чекмеджетата тръгват по каналите, особено в тези социално слаби райони, и се купува вот", обяви Атанасов. 

 "В момента се пускат слухове в полицейските среди, че ГЕРБ отново се връщат на власт, циркулират предупреждения да се внимава. Всичко това трябва да бъде пресечено, предадох информацията и се надявам, че органите на МВР ще положат всички нужни усилия", допълни той.

Съпредседателят на ДБ бил изумен от думите на Бойко Борисов, че софтуерът и цялата схема по машинното гласуване се контролира от 4 души от "Да, България".

"Това не е вярно. Какви са тия идиотщини изобщо? Борисов напоследък се държи много странно. Преди няколко дни каза, че хората се ваксинират с ваксини с изтекъл срок на годност. Това не е вярно и как може по този начин да се всява страх в хората?", запита той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

2

yoghurt

30.10 2021 в 11:05

Когато се броят разписките, съвсем контролирано може да се разбере в малките населени места кой за кого е гласувал... и да се раздават наказания.
 
X

Подкастът на OFFNews