Атанас Атанасов не изключи подкрепа за кабинет на БСП, но ако е експертен

OFFNews 27 август 2021 в 09:43 5763 1

Ако БСП подходи прагматично - да бъде използвана само като платформа и да предложи едно експертно национално отговорно правителство, би могло да обсъждаме вариант за подкрепа.

Това обяви съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов пред БНТ с уговорката, че преди това социалистите трябва да осигурят подкрепата на останалите две политически сили - "Има такъв народ" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Тогава и ДБ ще прецени как да реагира.

Според него компромисите зависят от много обстоятелства и основно от персоналния състав на кабинета.

"Интересно е да разберем кой ще е кандидатът за министър-председател. Ще се отнесем отговорно, но червената линия за наше участие в политическо правителство на БСП стои", посочи още Атанасов. 

БСП още не е изпратила официална покана за разговори с ДБ, но "аз съм скептичен дори за това дали ще отидем на разговори", посочи съпредседателят на "Демократична България".

"Ако бъде съставено правителство, нека да оценим неговата работа и в един период от 6-8 месеца то да поиска вот на доверие и ако има подкрепа, може и да продължи", отговори на въпрос за хоризонта на евентуален кабинет с мандата на БСП Атанасов. 

"Не може да не кажем, че президентът е последователен. За втори път връчва третия мандат на БСП. Първия път се спънаха. Скептичен съм за реализацията на този мандат", допълни Атанасов.

Той допълни, че през уикенда ще се съберат колективните органи на коалицията и ще обсъдят ситуацията.

На въпрос дали изборите трябва да бъдат 2 в 1 Атанас Атанасов отговори, че от финансова гледна точка това е добре, но от политическа "не е ясно кой ще се загуби в тези избори".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!