Асен Василев: Няма реакция на ''Газпром'' за таксата за руски газ

OFFNews 27 октомври 2023 в 18:49 932 0

Снимка БГНЕС

Асен Василев

Няма никаква реакция от "Газпром" за въведетата такса от 20 лева за преноса на руски петрол, каза пред Би Ти Ви финансовият министър и съпредседател на ПП-ДБ Асен Василев.

По думите му в средата на ноември в държавната хазна трябва да започнат да влизат събраните такси.

"Руски газ се доставя и до Гърция, Румъния и Турция, а от тях няма реакция. Виждаме реакция от Сърбия и Унгария, въпреки че за техните потребители цената не се променя", коментира още Асен Василев.

Финансовият министър заяви още, че няма как цената на горивата да падне със 73 стотинки, както твърди Делян Добрев от ГЕРБ.

Той заяви, че с Делян Добрев предлага от Закона за енергетиката да отпадне един член за нотификация към ЕК, който при първото разгреждане на текстовете е бил предложен именно от Делян Добрев.

Василев коментира и казуса с машинното гласуване, което според него не трябва да се отменя:

Доколкото разбирам, някой е снимал с телефон как работи машината, което не виждам как може да заплаши изборния процес, каза той и добави, че машините са само принтери и няма как да бъдат манипулирани.

Според него хартиеният вот винаги е бил проблематичен - през купуване на гласове, през сгрешени протоколи – някой път нарочно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика