Асен Василев: БСП не е потенциален коалиционен партньор на Продължаваме промяната

OFFNews 10 ноември 2022 в 21:31 3246 3

Корнелия Нинова, Кирил Петков и Асен Василев

Снимка БГНЕС

Корнелия Нинова, Кирил Петков и Асен Василев на разговори за съставяне на правителството в рамките на третия проучвателен мандат през юли т. г.

БСП не е потенциален коалиционен партньор за „Продължаваме Промяната“ (ПП), поне за момента, заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ съпредседателят на ПП Асен Василев.

„Хартиената бюлетина е едно огромно различие, което имаме с тях, защото хартиената бюлетина е начин да се върне статуквото обратно на власт. Това е ключът към местните избори, на местните избори миналия път имаше почти 500 000 невалидни бюлетини. Всичко това е прицелено така, че да може на местните избори статуквото да се възпроизведе“, смята Асен Василев, цитиран от БТА.

Преди дни парламентът прие на първо четене промени в Изборния кодекс, предложени от левицата, които предвиждат избирателят да може по свой избор да гласува с хартиена бюлетина или с машина.

Асен Василев коментира и възможността за съставяне на кабинет с втория мандат. „За момента сме започнали предварителни разговори с „Демократична България“, в случай че дойде при нас мандат“, отбеляза Василев.

За предложението на „Демократична България“ да се явят с общи кандидати за кметските избори той обясни, че може не само с тях, но и с местни коалиции, където има честни кандидати, които не са набъркани в корупция, да се работи за общо явяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

2

Човека

11.11 2022 в 00:42

Хартиената бюлетина е тотален мор за демокрацията у нас. Ще се откажат читави хора от комисиите заради това и ще има едно пълнене на чували, унищожаване на бюлетини най-безцеремонно пред погледа на тия лемури от ЦИК.
Да не можеш да отидеш до тоалетната, че току някоя лелка свие една пачка или натъпче друга в кутията.
СРАМ!
А тия от ЦИК няма да касират избори дори камион с бюлетини да изсипят пред тях.

5827

1

pisnamiotmutri

10.11 2022 в 21:43

500 000 невалидни бюлетини значи, че всеки пети гласувал не успява да го направи. Замислете се над това и се запитайте - вие сводобни ли сте? Благодаря на онези 60%, които не гласуваха и помогнаха на партиите ДПС, ГЕРБ, Възраждане и БСП отново да ни върнат на ниво Беларус.