Асен Василев: Ако спечелим, ще настоявам отново да съм финансов министър

"Терорът над малкия и среден бизнес трябва да спре"

Ружа Райчева 27 септември 2021 в 13:49 1978 0

Снимка БТА/Минко Чернев

Когато участвате в едно състезание, винаги трябва да се борите за първото място, 121 депутати е нашата цел. Ако спечелим властта, ще настоявам отново да съм финансов министър, там съм най-полезен, заяви един от лидерите на "Продължаваме промяната" (ПП) Асен Василев пред БНР. 

Той помоли всички коментиращи да се разберат дали ПП е проект на президента или проект на кръга "Капитал". 

"Конспиративни теории всякакви, аз лично г-н Прокопиев не познавам. "Продължаваме промяната" не е президентски проект, сами си правим листите. Хората, които подбираме, са подобни на мен и Кирил до голяма степен", коментира Василев и обяви, че до края на седмицата ще огласят водачите си на листи. 

Асен Василев счита, че водачи на листи трябва да бъдат именно хората, които е трябвало да бъдат убеждавани да влязат в политиката. 

"Точно тези, които искат да влязат в листите, са обикновено най-неподходящи. Почти всички водачи на листи ни отказаха първоначално. Ние трябваше да ги убедим, че сега е моментът да запретнем ръкави и да оправим нещата", сподели той. 

Василев смята, че политиците не трябва да бъдат зависими от политиката и с това да си вадят хляба. По думите му всеки трябва да има свое поприще и да не зависи от това дали ще бъде в изпълнителната власт или не.

"Дебелият портфейл не е условие, а всеки да има кариера пред себе си. Един млад лекар няма дебел портфейл, но има добра кариера пред себе си. Ако той лобира за по-добри болници, мисля, че това е добре за всички млади лекари", смята той. 

По повод обиколките на новата партия из страната Асен Василев сподели, че е поразен от това, което вижда "далеч от жълтите павета":

"Най-много ме порази колко е мачкан средният и малък бизнес, и колко страх все още има. Страхуват се, че ако ги видят или се снимат с нас, някой ще дойде, ще ги намачка и ще им пусне проверки. Този терор над малкия и среден бизнес трябва да спре, ние започнахме да го спираме, но на местно ниво продължава", категоричен е бившият финансов министър. 

По думите му не бива хората да се страхуват да казват какво мислят и да развиват бизнеса си както трябва. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови