Антон Кутев: Какъв е този хъс Сиела да вкарва машини за Грузия, когато има вот у нас. Създава се интрига

Няма банкови гаранции за милионите за Хемус, Борисов излъга, заяви говорителят на служебното правителство

OFFNews 09 ноември 2021 в 09:40 7135 3

Снимка Архив

Чрез скандалите с машините за вота се създава интрига. Надявам се тя да не е политическа.

Това каза говорителят на правителството Антон Кутев по Нова тв по повод откритите първо 258, а после още 150 машини, които изненадаха ЦИК и за които „Сиела Норма“ твърди, че комисията е била уведомена.

Целият медиен шум е опит да се създаде напрежение в обществото, каза още Кутев. По думите му това да се вкарват някакви машини на по 100 и на по 200 не е най-добрият начин да се проведат изборите. 

Припомняме, че преди дни на пресконференция от ГЕРБ обявиха, че има 228 устройства, които са извън поръчаните от държавата допълнителни 1 600 за изборите. Вчера се появиха нови 150 машини за гласуване в митнически склад на летище София.  

Имаме 228 затворени машини от ЦИК. Комисията уведоми ДАНС за тях. За следващите 150 се оказва, че е уведомена прокуратурата. От „Сиела Норма” твърдят, че те не могат да бъдат използвани, защото нямат софтуер. Не разбирам какъв е този хъс на „Сиела Норма” да вкара един куп машини, които били за Грузия. Тази неделя има избори в България, а не в Грузия. Не мога да кажа дали „Сиела Норма” участва в заговор и не е моя работа", допълни Кутев.

За проверките за АМ „Хемус” той коментира, че темата се обсъжда вече 4 месеца. Не става въпрос за едни 60 милиона. Проблемът е, че от 4 до 9 лот нещата са много сходни. Бойко Борисов излъга, че всичките договори били с банкови гаранции. Не са! Над милиард е изхарчен и няма банкови гаранции, твърди говорителят на служебното правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1807

3

ponti

09.11 2021 в 20:50

?! Нали ако няма сервиз и рез. части, за да се ремонтират/заменят изпотрошените машини от първите избори ще ревнете, че Сиела не е обезпечила подръжката! Или си мислите, че всички 12000 машини ще са в кондиция след първия тур?!

5827

2

pisnamiotmutri

09.11 2021 в 10:43

Да не забравяме когато шефът на Сиела похвали Пеевски. Интересно е как Тиквата знае за техния график - явно му правят услуга за да измести фокуса от кражбата на милиарди