Антон Хекимян обеща да ограничи строителство в Младост

OFFNews 22 октомври 2023 в 14:03 944 0

Хекимян
Антон Хекимян на среща с хора от Младост.

През следващата година ще започнем изграждането на бул. „Копенхаген“, който освен нова връзка между „Младост“ и „Дружба“, предвижда и ново трамвайно трасе. Това заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ/СДС Антон Хекимян, който заедно с кандидата за кмет на район ,,Младост” Юлиян Пейчев, разговаряха с граждани.

"Ограничаването на новото строителство в „Младост“ и запазване на междублоковите пространства е една от основните ни задачи“, заяви Хекимян.

Това щяло да се постигне чрез законово увеличаване на задължителните отстояния при строителство в жилищните комплекси.

„Един от първите обекти, които ще започнем, е нов парк в „Младост“ 3 на площ от 17 дка", каза Хекимян и добави, че са готови с проектите за изграждане на 4 нови детски градини и нова спортна зала в двора на 144-то училище.

"Насочването на инвестиции към кварталите е основният ни приоритет и той включва изграждане на квартални паркинги, поддържане на междублоковите пространства и детските площадки.

„Младост“ трябва да има свой културен център и заедно с гражданите ще определим най-подходящото място за него", подчерта кандидатът за кмет.

Антон Хекимян бе категоричен, че намерението му е да гарантира трасето за разширение на метрото от Бизнес парка до Околовръстния път при Симеоновския лифт. "Освен удобен достъп до Витоша, с него ще осигурим и намаляване на трафика. Това е целта и на новите довеждащи линии, които планираме за района", каза още той.

Искам работата за София да продължи, в момента има огромен риск тя да спре, защото видяхме какво се случи в последните 3 години на национално ниво при управлението на т.нар. Промяна, обобщи Хекимян.

Местни избори 2023
Платена публикация
Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика