Антъни Блинкен с изявление за 3-ти март

OFFNews 03 март 2024 в 14:42 3709 0

Антъни Блинкен

Снимка АП/БТА

Антъни Блинкен, държавен секретар на САЩ

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен поздрави българите по повод националния празник, като посолството на страната у нас текста на неговото изявление.

"Приемете моите най-добри пожелания към народа на България по случай 146-та годишнина от Освобождението на България", пише Блинкен.

"Съединените щати дълбоко ценят нашите повече от 120 години дипломатически отношения. Нашето партньорство, основано на споделени демократични идеали, укрепва мира и просперитета за нашите две нации и допринася за единството и сигурността на Европа и трансатлантическата общност.
Ние отчитаме ангажимента на България да задълбочи интеграцията си в европейските институции, да гарантира своята енергийна сигурност и икономическа жизненост и да засили партньорството си със съюзниците от НАТО. Обединени сме в усилията си да подкрепим Украйна и нейния народ, които се борят да защитят страната си и свободата си от агресивната война на Кремъл.

Очаквам партньорството ни в насърчаването на по-сигурно, проспериращо и справедливо бъдеще за нашите два свободолюбиви народа да продължи", завършва изявлението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика