''Ангелов да внимава, като се качва по стълбите - да не се спъне''

"Защото на лъжата краката са къси"

OFFNews 10 септември 2021 в 20:38 12077 0

Нямам лични взаимоотношения с бившия здравен министър Костадин Ангелов - първо. Второ - Ангелов да внимава, като се качва по стълбите - да не се спъне. Защото на лъжата краката са къси. Той никога не е бил работодател на съпругата ми. Никога нейната заплата не е зависела от него, никога, заяви пред bTV здравният министър Стойчо Кацаров.

Това е опит да се отклони вниманието от поразиите, които е напавил в Александровска болница. 70 млн. е натрупал дългове за четирите години, в които е бил управител на тази болница. За да си представите за какво става въпрос: 100 милиона е актуализацията на бюджета, за която се карат три дни в парламента, 70 милиона са дълговете на Александровска болница. 35 милиона от тях са в просрочие, с договорени от него лихви 15-20% над основния лихвен процент трябва да плащат, твърди Кацаров.

Тази болница Ангелов я е докарал до фалит. Има покриви, които текат. Непрекъснато – канализация, водопроводи, цялата е разкопана вътре. Тя е в катастрофално състояние. Кой ще плати тези пари? Знаете ли, че това са парите, които ние плащаме за спешната помощ на първа линия за 1 година. Такъв е мащабът на дълговете, които са натрупани. Това е картинката там. Това е ситуацията. В такова състояние е оставена, каза здравният министър.

Дълговете са констатирани от всички, които са проверили болницата, констатациите за нарушение на обществени поръчки, които ги публикувахме за т.нар затворени обществени поръчки, са безспорни. Дали прокурорът намира основание да повдигне обвинение, това е друг въпрос. Затова не може да бъде винен никой. Но това са фактите и по тях няма спор, категоричен е Стойчо Кацаров.

Няма да повторя грешките на предишното правителство: да слагам ограничения, да махам ограничения. Каквото кажат експертите. Ако се бяхме ваксинирали не 20%, колкото сега, а 60-70% от населението, или ако дори само възрастните хора над 60-годишна възраст се бяха ваксинирали на 80-90%, нямаше да приложа нито една ограничителна мярка, добави здравният министър.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх