Ангелкова проверява плаж на Слънчев бряг за завишени цени на чадъри и шезлонги

OFFNews Последна промяна на 07 юни 2020 в 09:16 3439 2

Министерство на туризма ще извърши незабавна проверка на плаж в Слънчев бряг след сигнал в публичното пространство, че на плажа са предлагани чадъри и шезлонги на завишени цени.

В случай, че бъдат установени нарушения, Министерството на туризма веднага ще наложи санкция на стопанина на плажа, уверяват от ведомството на министър Николина Ангелкова. 

Новите текстове в Закона за здравето, приети от Народното събрание предвиждат, че за лято 2020 г. концесионерите и наемателите на морски плажове трябва да предоставят плажните принадлежности на цени, намалени с не по-малко от 50% от цените за миналата година. Припомняме, че при неспазване на нормативните изисквания глобата е 50 хил. лв., а при повторно нарушение - 100 хил. лв.

Задължение на министерството е да следи как се спазват правилата за работа на морските плажове през цялата година. При нарушения и неспазване на законодателството санкциите са безкомпромисни. 

Министерството на туризма призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове.
Сигнали за нередности на плажа могат да бъдат подавани на телефон 02/90 46 833, както и на имейл: control@tourism.government.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови