Ангел Джамбазки: Намаляването на парите за бедните региони на ЕС е недопустимо

OFFNews Последна промяна на 13 септември 2016 в 20:05 8720 9

ЕС се нуждае от дълбока реформа в начина на вземане на решения, ако иска да е жизнен. Това заяви пред OFFNews българският евродепутат Ангел Джамбазки по повод предложеният от Съвета на Европа бюджет на ЕС за 2017 г., в който е предвидено 24-процентно намаление на средствата за бедните региони, сред които е и България.

"Странно ми звучи предложението на Съвета и на Еврокомисията за бюджета на ЕС през следващата година. Още е рано да се прецени какъв би бил ефектът върху държавата ни, тъй като няма конкретни параметри и защото част от средствата би трябвало да се насочат към охрана на външните граници, което би могло да бъде в наш интерес. Но подходът да бъдат намалявани разходите за по-бедните региони е недопустим", каза Джамбазки.

Според него същото важи и за намаляването на средствата за изследвания и иновации.

"Те би трябвало да повишават качеството на живот и да дават на европейските граждани на нови перспективи. Няма логика тези разходи да бъдат намалявани", добави той. 

Според евродепутата самата логика, че преразпределението на бюджета се прави като наказание на несолидарните с проблема с бежанското нашествие държави показва, че част от либералните политически елити в Западна Европа не са научили нищо ново и не са забравили нищо старо.

"Те продължават да се държат по един надменен, арогантен, имперски начин и си мислят, че могат да наказват непослушните държави членки. Това е една от причините мнозинството от средната класа европейски граждани да е възмутена от поведението на бюрократите в Брюксел", категоричен е Джамбазки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

4

Стринка Минка

13.09 2016 в 20:48

Тоя Жамбаски е такава плюмка..

10812

2

Скандинавец

13.09 2016 в 20:30

Диагноза: нЕма пАри!
А когато нЕма пАри, нЕма и социалистическо преразпределение.
Свиквай Ачо!