Анелия Клисарова: Ако искаме Варна да стане чист и приветлив град, трябва да чуем варненци

OFFNews 22 октомври 2019 в 10:25 1350 0

Ако искаме Варна да стане чист и приветлив град, с щастливи хора и да върнем славата на Варна, трябва първо да чуем варненци и да имаме план, по който да работим". Т

ова заяви пред BG on AIR кандидатът на БСП за кмет на Варна проф. Анелия Клисарова. По думите й, когато човек иска да постигне нещо, трябва да има сърце и воля да го изпълни. "Имаме "Визия за Варна" и с воля, сърце, разум и подкрепа ще успеем да я изпълним", каза тя. Клисарова повече от месец се среща с хората, за да представи Визията и тези срещи са били полезни, защото е трябвало да се чуе какво мислят и варненци. "Получихме пълна подкрепа за това, което сме поставили като акценти, заедно добавихме и нови неща", обясни проф. Клисарова и подчерта, че за това са били особено полезни срещите с хора от културата, туризма, от строителните камери, с учители, лекари, синдикати и почти всички съсловия. "Трябва да имаме обща Визия, а не днес са дошли пари за едно, утре за друго - днес има пари заасфалтиране и го правим, а утре като дойдат за ВиК- ще разкопаем, за да ремонтираме", даде пример тя. Според нея за бул. "Васил Левски" са били похарчени 30 млн. лв. на километър, което го прави един от най-скъпите пътища."Какво заварихме накрая - един водопад и наводнение", коментира тя.

Кандидатът за кмет подчерта, че във Визията на левицата е залегнала Северната тангента на града, защото само реален околовръстен път би могъл да разтовари трафика в града. Тя заяви, че е изключително важно да се актуализира и общият устройствен план. Като друга болна тема на града проф. Клисарова посочи градския транспорт - дадени са 115 млн. лв. за интегриран градски транспорт, който не работи.

"Трябва да се направи сериозна ревизия и да се проведе сериозен разговор с всички фирми, за да си свършат те работата докрай", обясни тя. 

Проф. Анелия Клисарова изтъкна, че Варна има нужда от още детски градини и социалистите са заложили строежа им в своя план, а за града в момента са важни и детските ясли. Тя допълни, че за децата, поне до 7 клас, е важно да минат на едносменен режим. Не на последно място проф. Клисарова подчерта, че трябва да се обърне сериозно внимание и на майчиното, и детското здравеопазване.

"Варна заслужава детска болница. Имаме нужните лекари и отделенията ни са силни, но трябва да им създадем условия за работа, така че да могат да обслужват и цяла Североизточна България", категорична бе тя. Проф. Клисарова заяви, че сегашното управление на града е в дълг на гражданите на Варна, защото от европейски средства са усвоени само 90 млн. лв. Тя подчерта, че европейските средства трябва да се използват за развитието на града и биха могли да послужат и за строежа на тази детска болница. Тя коментира, че в сферата на здравеопазването за Варна е важно да се изгради и втори спешен център в Аспарухово.

Кандидатът за кмет каза, че трябва да се положат усилия за решаване на проблема с колите в Морската градина и на проблема с намаляването на междублоковите пространства в кварталите на града. "Докато няма общински фирми по озеленяване и чистота, така че да се знае кой е отговорен, няма как да върнем красотата и чистотата на Варна. Общинските фирми са ключ към по-качествено изпълнение на всички поръчки, които ще дават кметът и общинския съвет", заключи проф. Анелия Клисарова.

Местни избори 2019

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови