Андрей Райчев: Нинова се държи към Григорова като свекърва към снаха

OFFNews 11 ноември 2023 в 20:37 3638 2

Андрей Райчев

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Андрей Райчев

Корнелия Нинова се държи към Ваня Григорова като свекърва към снаха. Отношението е амбивалентно - разказва как снахата прави много хубави баници, но не ѝ спомена името нито един път. Тя казваше "нашата кандидатка". Тоест, казва: "Да, това е жената на сина ми и това е хубаво за нашето семейство, но от другата страна - ах, тази…"

Това заяви пред Дарик радио социологът Андрей Райчев и подчерта, че отношенията на Ваня Григорова с БСП и политическата ѝ линия са неясни. По думите му Ваня Григорова е постигнала гигантски успех на местните избори в София, който по никакъв начин не се е предвиждал.

"В хода на нещата тя отиде на немислимите за нея 20%, след това отиде на балотаж. Не се сещам нито един анализатор да го е предвиждал това и изведнъж тя успя да набере още 90 000 гласа. А и за една бройка да бие”, заяви Райчев. 

Във връзка с изказванията ѝ след изборите и фразата за "ла*номета" социологът коментира: "Протестърът може да прави такива неща, такива неща не може да прави властта. Тя е в поза протестър. Ако измерите реакцията на тази реплика - ще видите ръст."

Андрей Райчев заяви, че публиката не схваща подобно стигане до крайности като нарушение на протестърската роля, но че властта няма право на подобно нещо. Социологът подчерта, че когато си на власт, си "директор" и тогава нямаш право да се държиш като "ученик".

Според него никой от опонентите на Григорова не я е разглеждал като основен противник и затова не е имало готовност за нейната поява на балотаж. 

"Очевидно беше, че очакванията са ГЕРБ и Хекимян да е противникът. Там бяха много ясно наредени стрелковите оръжия. И там вероятно щеше да доведе до пълно размазване на втори тур, защото въпросът беше да се натисне по дискурса “корупция”, “Фандъкова” и т.н. Изведнъж се появява Ваня Григорова, която е крайно лява. А в момента има дефицит на ляво… В паниката си опонентите ѝ извадиха това, че е от ромски произход - което е безобразно да идва от едни либерални хора - извадиха старите си оръжия”, каза Райчев.

Той заяви, че има три класически политически оръжия от 90-те години, с които се доказва, че "някой е лош" - комунисти, ченгета, руснаци "Само че тя не е комунист, ченге съвсем не вървеше, защото това беше при синия кандидат. И остана руснаци - и Григорова, горката, която не беше казала нито една дума за руснаците, я натикаха там", коментира Андрей Райчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

3

БотоксПутю

12.11 2023 в 02:23

А тоя, горе от снимката се държи като заврян зет към балдъза.

17439

2

мнение от IP

11.11 2023 в 22:48

Да, не каза нито една дума. Не и се обърна езика да каже,че Путин е агресор. Но на мен ми е странно друго. Защо една безцеремонна жена, говореща глупости, се счита, че направила чудесна кампания. И то за кмет. Аз виждам само популизъм и пошлост. Не знае кои са дарителите, не са интересува кой я подкрепя,.... Много ни е ниска летвата като избиратели,.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика