Ананиев: Управляваме като етажна собственост, трябва да обсъдим кой открадна компотите от мазето

OFFNews 10 декември 2023 в 11:23 1630 0

Настимир Ананиев

Снимка БГНЕС/архив

Важно е какво върши и какво има да свърши правителството, коментира народният представител от ПП-ДБ Настимир Ананиев по бТВ. 

По думите му човешкият фактор е ключов и не бива да бъде подценяван. „Ако нямаш човек, който иска да си свърши работата качествено, няма как осъществяваш промени", коментира Ананиев.

„Искаме хората да усещат справедливост". Така народният представител коментира скандалния случай в Шумен, където преди малко повече от година 18-годишният Жечко Кюркчиев уби Светломира Станева, отнемайки предимство с 103 км/час. Тази седмица съдът във Варна промени присъдата на Кюркчиев от ефективна на условна. Ананиев припомни, че вчера беше 9-ти декември – Ден за борба с корупцията. Това е още един пример как без работеща съдебна система, която да гарантира справедливост, нищо не може да се промени.

Ананиев сравни отношенията между ПП-ДБ и ГЕРБ с тези в етажната собственост. „Никой не си избира съседите, даже повечето не се харесват. Ние обаче трябва да се съберем и да решим как най-добре да санираме блока, да поправим прокапалия таван, да обсъдим кой открадна компотите от мазето и суджуците от терасите, и разбира се, да не позволяваме на никого да краде пари от общата каса".

Конституцията, Шенген, Еврозоната – това са приоритети, които се припознават и от други партии и си струва да се плати политическата цена, нужна за реализирането им. 

Попитан какво мисли за Делян Пеевски, Ананиев коментира, че трябва да спрем да обсъждаме Пеевски, и че Пеевски е по- скоро само хиперактивен, отколкото "феномен", както го нарече Ахмед Доган.   Когато си хиперактивен, правиш нещата прибързано. Той припомни, че Пеевски е носител на „двоен Магнитски" – САЩ и Великобритания са наложили санкции на депутата от ДПС. 

За финал Настимир Ананиев потвърди подкрепата си за това 24 май да стане национален празник, защото е международно признат. Разбира се, според него това не означава, че ще спрем да празнуваме Трети март, който остава официален празник, а че просто националният празник ще бъде 24 май. За съжаление ГЕРБ оттегли подкрепата си за 24 май и тази поправка няма да мине, напомни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки