Американският посланик се интересува какво се случва с борбата с корупцията и промените в Конституцията

OFFNews 14 юли 2023 в 13:53 1973 0

Мертен

Снимка МП

Кенет Мертен и Атанас Славов

Върховенството на правото, борбата с корупцията, бъдещите конституционни промени, законодателните инициативи за регулиране на лобизма и мерките срещу нарушаването на интелектуалната собственост във връзка с годишния доклад на Офиса на търговския представител на САЩ за 2022 г. са били в центъра на разговора на правосъдния министър Атанас Славов с посланика на САЩ Кенет Мертен.

Според съобщение от ведомството Славов е подчертал, че мандатът на правителството и неговият личен като министър е строго обвързан с бъдещите промени в Конституцията. Те засягат разделянето на Висшия съдебен съвет на два отделни съвета, ограничаване на правомощията на главния прокурор, въвеждането на пряка конституционна жалба и преформатиране на ролята на служебните правителства.

Той допълнил, че в напреднала фаза е приемането на нов антикорупционен закон и е подчертал значимостта на изграждането на реално работеща антикорупционна комисия.

Атанас Славов отново е изразил амбицията си през есента да бъде представен за обществено обсъждане закон за лобизма, който да регулира процесите в тази област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!