"Америка е некоректна за черния списък на правителствени чиновници"

"Абсурдно е твърдението, че се занимавам с наркотици", категоричен е Петков

Ива Оприкова 22 май 2015 в 15:10 1793 9

Снимка БГНЕС

"Подходът на Америка за черния списък с правителствени чиновници от България и Румъния, на които им е отказвана виза, е неприемлив", коментира бившият вътрешен министър Румен Петков пред журналисти.

През 2010 г. посолството на САЩ в България отне визата на Румен Петков, който по това време беше депутат заради наличие на информация за съпричастието му към криминална дейност и търговия с наркотици. Подробности за уликите срещу Петков не бяха оповестени, а прокуратурата издаде документи, че депутатът не е обект на наказателно производство в България. 

"След като нямаш доказателства, нямаш аргументи, ако имаш изсипана лавина от клевети и на тази база да взимаш решения, които могат да засягат междудържавните отношения, аз не приемам за коректно това като подход на Америка", посочи бившият вътрешен министър.

Румен Петков припомни, че през 2010 година бил набеден несправедливо от тогавашния американски посланик Джеймс Уорлик, че употребява и търгува с дрога.

"Още не съм получил отговор на въпроса на този американски посланик дали той е употребявал наркотици, защото той сам е декларирал, че е злоупотребявал, а впоследствие е лобирал за меката дрога у нас", посочи Петков. 

Към настоящия момент Румен Петков не е наясно отпаднала ли е забраната му да пътува в Америка и дали е изкаран от черния списък.

"Нямам потребност да ходя в Америка", отсече бившият вътрешен министър. 


"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!