Александър Николов: И служебният кабинет вече разбра какво е 'Газпром'

България няма да бъде нито на студено, нито на тъмно, каза още той

OFFNews 11 септември 2022 в 12:31 7645 7

Архив

Снимка БТА/Христо Касабов

Александър Николов

"И служебното правителство вече разбра, че "Газпром" е несигурен доставчик", заяви пред БНР бившият министър на енергетиката Александър Николов.

По думите му ако се подновят преговори  с "Гарзпром", то за страната ще има тежки  последици:

"Ако някой е имал желание да поеме рискове за България и за българска компания, в размер и мащаб, който е недопустим, нека сложат подписите на всички документи, които са изисквани, и да продължат да действат както намерят за добре."

Николов заяви още, че е допусната грешка при отказа на правителството на Гълъб Донев за закупи останалите шест танкера с втечнен газ:

"Когато договорихме първите два танкера, те бяха реализирани като разтоварване в рамките на две седмици. Това, което бяхме направили, е до края на месец октомври всичко да е подсигурено, оставаха ноември и декември. Служебното правителство казва, че се е договорило с Турция за един слот, ние бяхме оставили един. Лесно 1+1 щеше да даде 2. Декември се провеждат търгове, капацитетът на Ревитуса също се увеличи, и лесно можеше тогава да се реализира и третото карго. Останалите 4 карга щяха да са опция как да действа България от януари нататък", обясни бившият министър на енергетиката."

Той коментира и "заиграването на служебния кабинет със страховете на хората":

"България няма да бъде нито на студено, нито на тъмно", категоричен е бившият министър.

Думите му са в отговор на поредния апокалиптичен сценарий, който днес дойде от говорителя на кабинета Антон Кутев:

Кутев: Тази зима ще става дума за човешки животи

Николов призова "енергетиката да е далече от всякакви политически боричкания", както и че "ако някой иска да използва темата "енергетика" за предизборна кампания, това е изключително грешно и много вредно за обществото. Това показва културата на хората, които го практикуват".

"ЕС все още не иска да признае, че енергийната криза е в по-голяма степен функция на енергийната политика на Европа през последните 10 години, отколкото от войната в Украйна. Войната само катализира някои от ефектите", добави той, намеквайки за обвързаностите на Германия с руския газ.

Според него мерките на ЕС са "добре опаковани обещания за средства, които едва ли ще могат да решат това, което все още се случва в резултат на политиката на Европа". Той подчерта, че предимство на България е и това, че производството на електроенергия изобщо не зависи от природен газ.

Според руската версия германците са стигнали до Москва, Ленинград и азиатските степи толкова бързо, защото са имали преимущество във всичко: самолети, танкове, оръдия, хора. Германците обаче са имали по-малко от всичко. Дори повечето танкове, с които правят блицкрига в СССР, са трофейни – чешки и френски. В повече са имали само две неща: боен дух и организираност на бойното поле.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6386

7

Zlatko

11.09 2022 в 14:30

Избягвам да използвам епитети към пишещи коментари, но ……….
Бармалей, какви векове бе ТЮФЛЕК? Какви братя?
От писаниците ти под статии - или си полуруснак или си изключително заблуден кон с капаци.
Пропуснал си да напомниш “ако се повтори 09.09.1944……” Мечтаеш и бленуваш за това, ама не, няма да се повтори!

10298

6

AntiZ

11.09 2022 в 14:27

Шизобармалей-поредният трол, изпърдян в някоя руска ферма. Добре че интернет не предава миризми, щото по-смръдливо нещо от руския кенеф, няма на този свят. Тези и за хумус не стават, ако че 50 000 души наториха украинския чернозем. Боклук от игла до конец.Шизо, конец на скапания ви руски диалект, не значи че ли край на български?

1810

5

Maxim

11.09 2022 в 13:57

Сега има два варианта за това неудачно правителство съставено от льотчика:
1. Да са толкова наивни, че да не виждат войната която водят Газпром срещу България- по-малко вероятна причина.
2. Бяха толкова здраво стиснати за топките от Масква /говоря за зависимостти от типа компроментиращи данни за тях, и алчното им рубладжийство/, че нямаше накъде да мърдат - по-вероятната причина.
И при двата варианта, трябва незабавно да бъдат отстранени, особено льотчика - главния виновник.

-1655

4

ob1

11.09 2022 в 13:40

Само неграмотник без грам познания по история може да твърди, че сме имали братски отношения с тия изроди.
За пирата от детските книжки - виж за домашно примерно кой е ген. Колев и с кого се е сражавал. Можеш да видиш и кой братски народ е бомбардирал Балчик. Стига ти толкова за начало... то ще ти отнеме цял месец четене ако наистина си толкова неграмотен, колкото изглеждаш.

810

3

Те го плюят, то си мисли , че дъжд го вали.Те го онождат, пък то си мисли, че го обичат братски.Що е то-Барламей !

810

1

Фатмашкият кабинет разбра, чак след фелациого.Продажници.