Александър Дунчев: 30% от дейностите в горите са незаконни, има протекция върху нарушителите

OFFNews 20 октомври 2021 в 19:01 2000 0

Снимка Архив

"30% от дейностите в горите са незаконни, има протекция върху нарушителите", заяви директорът на Изпълнителната агенция по горите и кандидат за народен представител на "Продължаваме промяната" Александър Дунчев в предаването "Лице в лице".

"Законите са добри, но горските и ловните стопанства са превзети от феодали", коментира още той и допълни, че въпреки добрите закони и служители, резултати няма, когато "цялото управление е превзето от подставени лица", назначавани от местни феодали.

По думите му много горски служители подават анонимни сигнали, но когато засегнат интересите на някои фирми, директорите на стопанствата ги заплашват с уволнение.

"От 100 проверки горските смеят да пишат само по 1 акт, защото после ги е страх, че ще стоят в прокуратурата напразно", заяви той и допълни, че всички нарушения потъват в съдебната система.

Защо приема поканата на "Продължаваме промяната"?

"Ние започнахме промяна в Изпълнителната агенция по горите (...), създадохме публична карта на всички гори само за 4 месеца, а представете си какво можем да направим за повече". С тези думи Дунчев аргументира решението си да влезе в листите на "Продължаваме промяната".

Той допълни, че е взел това решение по същата причина, поради която е приел предложението на президента да оглави Агенцията. По думите му - за да покаже, че страната може да се управлява и по друг начин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови