Ако ще и Исус Христос да бяхме предложили за правосъден министър, пак щяха да му намерят кусури

Харесвам служебните министри, но те не искат да се съобразяват с парламента, смята Мика Зайкова

OFFNews 04 август 2021 в 18:39 9188 10

Депутатът от "Има такъв народ" Мика Зайкова е неприятно изненадана от негативните реакции към предложения за правосъден министър Момчил Иванов заради публикувани от него коментари в социалната мрежа фейсбук.

"Ако ще и Исус Христос да бяхме предложили за министър, пак щяха да му намерят кусури", заяви Зайкова в предаването "Лице в лице" по бТВ и допълни, че нещата могат да стигнат до съд.

Зайкова е категорична, че познава почти всички номинирани за министерски кресла в проектокабинета, тъй като са от нейната политическа сила и е участвала в тяхното обсъждане. Въпреки политическите реакции, тя е оптимист, че правителството ще получи подкрепа в пленарната зала, защото "хората искат промяна и вече са уморени от избори, което са показали със своите гласове на вота". Затова политиците трябва да се съобразят с нагласите.

"Харесвам служебните министри, но те не искат да се съобразяват с парламента", обяви още Мика Зайкова.

Тя е категорична, че разрив между ИТН и служебния кабинет няма. Като аргумент за отказа на партията да включи част от сегашните министри в редовното правителство депутатът изтъкна, че харесаните са искали повече свобода, "но не те ще носят политическата отговорност". 

"Статутът на служебното и редовното правителство е различен. При президента има повече свобода. При редовен кабинет трябва да се съобразяваш с приоритетите, които са договорили партиите", обясни Мика Зайкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4164

7

Egocentric Eccentric

05.08 2021 в 13:53

Е то по тая логика и Исус Христос да беше министър председател последните 12 години и на него щяхме да му намерим кусури.

Така, че дай да върнем Бойко Борисов ли?

6145

1

kokoten

04.08 2021 в 18:45

На не малко хора простотията и простащината са изяли главата...ако тоя тъпак не беше толкова себичен,сигурно щеше да е един добър министър....докато нямаше фейсбук само ние си знаехме колко сме прости,с фейсбук вече всички знаят....
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика