Ако Герджиков падне на първи тур, ГЕРБ ще подкрепят Панов на балотаж

"Бих участвал в разговор за съдебната реформа, но е проблем когато тя се свежда само до смяна на Гешев"

OFFNews 05 октомври 2021 в 16:49 7566 1

Снимка Стопкадър Свободна Европа

Ако ГЕРБ спечели парламентарните избори с разлика пред втория от 0.5-1%, не бихме опитали да съставим правителство. При преднина от 5-6% няма да бягаме от отговорност и ще направим опит, заяви заместник-председателят на ГЕРБ и бивш вицепремиер Томислав Дончев пред "Свободна Европа". 

По думите му ако в следващия парламент се върви към обединение, ГЕРБ ще са склонни да търсят диалог и в зависимост от нивото на депутатите е вероятно да поемат инициативата. 

Дончев коментира, че би участвал и в разговор за съдебната реформа, но има проблем когато тя се свежда само до смяна на главния прокурор Иван Гешев.

Бившият вицепремиер отговори на изказването на един от лидерите на "Промяната продължава" Кирил Петков, който заяви, че ако ГЕРБ са готови да се отрекат от "всички огромни кражби, които са се случвали през изминалите години", от ПП биха разговаряли с тях. 

"Самочувствието да си универсален морален императив и да караш другите да се покайват в името на високите идеали, които следваш, е леко подозрително", смята Дончев.

Според него ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, който бе издигнат от Инициативен комитет за кандидат-президент, би следвало лично да води разговор за подкрепа с други партии, например ДПС.

"В случай, че Герджиков не спечели или не достигне до втори тур, ГЕРБ е много по-логично да подкрепи Лозан Панов. По всяка вероятност няма да се стигне до такава хипотеза", заяви Томислав Дончев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

05.10 2021 в 17:14

Осман Октай, май ще излезне прав!
ГЕРБ са интриганти и лицемери!
 
X

Подкастът на OFFNews