Ако бъда избран за президент, ще проведа реални, а не формални преговори за правителство

Не е време за противопоставяне и за политическо надмощие – подобни битки са атрактивни преди вота, но трябва да бъдат туширани след изборите – от това би спечелила България, заяви проф. Герджиков.

OFFNews Последна промяна на 30 октомври 2021 в 12:31 1804 1

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков е убеден, че ако спечели изборите за държавен глава, ще направи всичко възможно партиите, които ще влязат в следващото Народно събрание, да успеят да съставят правителство. Това заяви той при днешната си среща с избиратели във Варна.

„Обръщам се към Румен Радев, чиито първи мандат на президентския пост изтича през януари, и го призовавам консултациите, които ще провежда след изборите на 14 ноември да не бъдат формални, а действително да съдейства за диалог между партиите и търсене на съгласие. Ако аз бъда избран за президент, бих направил всичко възможно, за да могат политическите сили да формират редовен кабинет. Сега, в ситуацията на здравна криза заради коронавируса и шоково увеличение на цените, повече от всякога е необходим работещ парламент, който да приеме важни икономически мерки за подпомагане на бизнеса и гражданите“, посочи кандидатът за държавен глава, издигнат от Инициативен комитет.

„Ако спечеля президентските избори, ще използвам докрай сроковете според конституционната процедура и всички възможности, особено в ситуация като сегашната, за да има правителство. Ако трябва, ще се затворим и ще преговаряме с партиите толкова дълго, колкото е необходимо, и няма да излезем, докато няма „бял дим“ – тоест докато политическите сили не стигнат до формулата за съставяне на кабинет“, допълни проф. Герджиков.

Според него този път формациите трябва да намерят общи цели в името на излизането на страната от кризата - здравна, икономическа и политическа.

„Показал съм с работата си през годините, че съм човек на диалога. Ще го докажа отново, ако бъда избран за президент. Сега не е време за противопоставяне и за политическо надмощие – подобни битки са атрактивни, за да спечелят вниманието на избирателя преди вота, но трябва да бъдат туширани след изборите – от това би спечелила България и нейните граждани“, заяви проф. Герджиков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1357

1

30.10 2021 в 13:35

Само да питам, за един преятел!!!!
Според Б.Б. и МАГАРЕ да предложи за президент ще бъде избран за президент... досущ кат ЧЕХЛЮ!!!
Въпроса в случая е: Е ЛИ проф. ГЕРБДЖИПКОВ МАГАРИЦА!!!!
Или пък е просто привърженик на част от Истанбулската конФекция.