Ахмед Доган гласува и предвеща, че бъдещето не е розово

От комисията се възползваха от присъствието му и поискаха спонсорство за читалището

OFFNews 02 октомври 2022 в 09:07 2227 0

Ахмед Доган

Снимка БГНЕС

Ахмед Доган

Бъдещето няма да е розово - предвеща почетният председател на ДПС, след като гласува рано тази сутрин в Основно училище "Цанко Церковски". Той упражни правото си на глас в 7:55 ч, а пресцентърът на партията излъчи вота му на живо.

Доган се справи бързо с машинното гласуване - процедурата с машината му отне точно 20 секунди, а след това той застана до урните, за да пусне хартиеният отрязък от бюлетината си. Фотографът, който очакваше да увековечи вота на почетния председател на ДПС, направи поредица от снимки, но не можа да улови вдигнатият пръст на Доган, изразяващ неговият оптимизъм и помоли: "Ако може пръста към мен".

Дама от комисията пък се възползва от присъствието на Доган, за да помолят за спонсорство за читалището.

"Дайте знак! Благодаря ви" - отвърна Ахмед Доган, на което дамата отвърна: "Давам знак!".

„Гласувах за бъдещето на България“, каза още Доган след вота. Той не знаел с кого би могло да се коалира ДПС след вота.

"В България в момента има нужда от сигурност. В България трябва да възстановим нормалността, трябва да възстановим диалога, който отсъства повече от десетилетия“, каза пък председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, след като упражни правото си на глас. Той гласува в Основно училище „П. К. Яворов“ в Кърджали.

По думите на Карадайъ в страната има нужда да се възстанови демокрацията и нещо повече – да се разбере смисъла на понятието демокрация.

"Не бива 22-ра година на 21-ви век българските граждани да ги третираме като престъпници, докато презумпцията за невинност действа. Не може една част, една група от българските граждани по аксиома да ги третираме едва ли не за престъпници", каза лидерът на ДПС. По думите му в България трябва да бъде възстановен и диалогът.

"Да осмислим понятието диалог и нормалност в политиката, за да има стабилност, за да има стабилно управление, за да има сигурност. Има множество кризи“, каза още Мустафа Карадайъ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !