Ахим Пост: Сергей вля нови сили в ПЕС

Ива Оприкова 22 март 2015 в 13:35 3230 2

Снимка пресцентър БСП

"Благодарение на Сергей ПЕС направи голяма кампания - от Португалия до Финландия и от Шотландия до Италия. Това ни донесе голям успех на изборите и така запазихме местата си в ЕП, докато други ги загубиха. Това признание за ролята на президента на ПЕС Сергей Станишев направи пред соц. актива на БСП генералният секретар на БСП Ахим Пост. Той подчерта, че Станишев е влял нова сила в партията като президент на ПЕС и даде пример с организирането за първи път на кампания за председател на ЕК на целия континент, а не само в една държава. 

"Заради лидерството на Сергей и работата на екипа на ПЕС в момента комуникацията в партията е доста по-различна. Ставаме все по-силни и обединени в позициите си. Гласът ни се чува в Европейския парламент, а левите премиери отстояват политиките ни на заседанията на Европейския съвет. Да не забравяме, че Планът Юнкер е заслуга на левите в Европа", посочи Пост. 

"Европа е в тежко положение в момента - кризата в Гърция, криза с Украйна и Русия. Всяка страна трябва да реши сама за себе си, има 28 различни подхода към Русия и към Гърция, които след дускусия да могат да се обединят. "Нужна ни е силна Европа, но за това трябват усилията на всяка една страна", категоричен бe генералният секретар на ПЕС.

ПЕС има силно развита мрежа от секретари и наблюдатели в цяла Европа, а и извън нея, и е готова във всеки един момент да се отзове за помощ от всяка страна-членка, каза още той.

В почти всяка страна има популистки партии, но разликите са големи. Важно е социално-икономическото положение на хората”. Според него ако правителствата, политиците, кметовете не могат да дадат на хората това, от което имат нужда, други ще имат шанса да се появят на политическата сцена. „Ако успеят, шансът за другите ще е много малък", коментира Пост националистическите настроения в Европа. 

Лидерът на ПЕС и целият му екип активно участват в кампаниите на националните партии по места. Планирали сме много събития, с които да подкрепим партиите-членки по места. Затова и днес сме във Варна. Приех поканата на Сергей, защото знам колко важна битка предстои на БСП на местния вот през есента.", заяви Пост.

Има голяма разлика дали ще гласуваш за лявото или за дясното.Това важи както на ниво кмет, така и на ниво премиер, на ниво президент на ЕК, посочи Ахим Пост. Той подчерта, че Станишев като президент на ПЕС е дал нова сила на партията и даде пример с организирането за първи път на кампания на целия континент, не само в една държава.

Опит от изборите на социалдемократите в Швация и Хърватия пред участниците в семинара споделиха експертите Кристиян Скарф и Ана Улрих.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!