Агоп Каспарян: Битката ще бъде между БСП и ГЕРБ

OFFNews Последна промяна на 16 януари 2021 в 12:57 2017 0

Агоп Каспарян

“Битката ще бъде между БСП и ГЕРБ. Това са двете различни визии за България. Всички други партии ще бъдат на заден план. България влиза в нов икономически и социален цикъл, защото знаем докъде доведоха последиците от управлението на ГЕРБ. До онзи ден бяхме на първо място по смъртност, сега сме на последно място по ваксинация в Европа. Неадекватните икономически мерки, както и последните събития - свлачището в Рилския манастир и наводненията - всичко това ще доведе до битка между БСП и ГЕРБ.” Това заяви икономистът и анализатор Агоп Каспарян от института "Рего"пред България он еър.

Той допусна, че ще има и нови лица, които сега ще имат възможността с политиките си да излязат на преден план. “С институт “Рего” направихме изследване, в което партията на Слави Трифонов излезе на трето място. Но досега той не е определил къде се позиционира - вляво, вдясно или в центъра. В момента, в който той се определи ще изгуби и от ляво, и от дясно. Ние го знаем като шоумен, но в качеството си на политик той е една неизвестна. Това може да изиграе лоша роля, защото обществото не знае капацитета му, не знае хората му и с какво разполага.”, подчерта специалистът.

“Посланията на президента Радев са объркани. Първо беше тръгнал с една дата, след това смени датата с изключително малък период, в което няма никаква логика - нито социална, нито икономическа, нито политическа. Заради това хората не разбраха каква беше целта на тези консултации,” 

“Два отделни дни президентът Радев викаше на консултации Мая Манолова и партии, които са в нейното обкръжение, като не е ясно дали тези партии дори имат регистрации. По този начин Радев олекна в обществото с тези в кавички консултации”, подчерта политическият анализатор.

"Великден за католици, протестанти и арменци е дата, с която президентът трябваше да се съобрази. От друга страна Радев знае, че твърдите ядра на БСП са по-възрастни хора и именно в една здравна криза и в по-лошо време би накарало хората да се отдръпнат. И отново се губи логиката, че с този избор той не подкрепя ГЕРБ.”, така Каспарян коментира слуховете, че президентът е избрал датата за изборите в услуга на ГЕРБ. Той изтъкна, че посланията на Румен Радев относно честността на изборите могат да рефлектират върху това много хора да не отидат до урните.

“Не е добре да влезем в спирала от избори заради икономическата и здравна ситуация“, завърши Каспарян.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !