Quantcast

„Афис“: ГЕРБ печели при висока избирателна активност, БСП – при средна и ниска

OFFNews Последна промяна на 18 май 2014 в 11:23 8444 22

Битката за първото място на евроизборите между БСП и ГЕРБ е много оспорвана и зависи изключително от избирателната активност. Това показва проучване на агенция „Афис“.

Интересът към предстоящите избори спада и се очертава ниска избирателна активност, което дава известно предимство на БСП, сочи проучването.

Ако изборите за Европейски парламент бяха днес, за БСП биха гласували 17,9% от избирателите, а за ГЕРБ – 17,6%.
Още две български партии биха имали представители в ЕП – ДПС и „България без цензура“, като за ДПС биха гласували 8,3% от избирателите, а за „България без цензура“ - 6,7%.

При средна избирателна активност обаче – около 35-40% от избирателите, разпределението е малко по-различно, сочи проучването на „Афис“.

В този случай в ЕП биха влезли още две партии - „Атака“ и Реформаторския блок, като мандатът за реформаторите не е сигурен, но е възможен.

При висока избирателна активност – около 40-50%, на първо място би излязла ГЕРБ, а „България без цензура“ би изпреварила ДПС. В този случай АБВ би получила сигурен мандат, а близо до бариерата, но под нея остават Реформаторският блок и „Атака“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.05 2014 в 07:21

И отново ще кажем -- дрън, дрън. Очаква се средна (а не ниска активност) и се очаква БСП да не е първа, както се очаква и други да минат 5%. И се очаква идиотите във всички предстоящи избори да стават все по-малко (както и продажните социални агенции).

19.05 2014 в 03:15

Ти съвсем си издухал! Ще стане точно обратното - ние ще си наврем меките задници с добавките в Европарламента. Начело с колосите Бареков и Пеевски.

19.05 2014 в 01:36

Но и двата случая губи българският народ!

18.05 2014 в 21:54

// Хора без работа или на заплата 300-350лв.
За кой ще гласуват според вас! //

За никой !!!! -> икономика не се съсипва тотално за 5-6 месеца, а кой го направи, се опитай да си отговориш сам.

18.05 2014 в 21:51

Кога станахме последни?! Откакто ОТНОВО ни управлява ШВЕДСКАТА ТРОЙКА С НАЦИОНАЛНИЯТ ПРЕДАТЕЛ СИДЕРОВ :)
Да, има средна педераса - неграмотен професор и изтривалка!
Хаа ха ха ха ха!
Наежили се като цигани на сватба, па яли брадва! :))

18.05 2014 в 19:53

//Склонен съм да обвиня средната класа.Тя проявява егоизма да бъде безразлична,удовлетворена от собственото си положение и страх да не си слага "пръста",дето не трябва и изпадне под целевите удари на властови контролни структури.//

Средната класа (не измислената), не е представена и няма от какво да я страх, защото си води счетоводството както трябва, или си получава парите през западни фирми, или просто работи на Запад, а иначе гледа сеир кога комунделите ще се самоиздушат.

18.05 2014 в 19:47

Изборната активност е ниска повече от 12-15г, по-малка от 30%. На предните избори БСП за да не бъдат тотално изклатени бяха принудени да публикуват сканирани протоколи, чрез които всеки може да провери и изчисли истинските резултати,иначе в протоколите са дописваха нули а преброяващите се правеха на улави и не брояха написаното с думи, а с цифри.

При такъв бой на тъпана на предните избори активността беше под 40%, ама криво ляво ги скалъпиха на 45-47%.

В момента Парламента има по-малко от 30% представителност и управлението е с около 10-15% представителност.

Властта е окупирана от комундели на всички нива, от обикновен началник до висше управление.

Когато човек няма избор, единственият му оръжие е "мълчаливата съпротива", другото е съучастие в легитимирането на престъпно управление.