Адвокатът на Цветанов: Клиентът ми е подслушван, a покрай него и други политици

OFFNews Последна промяна на 30 януари 2014 в 08:14 2796 6

Адв. Менко Менков
Адв. Менко Менков

Цветан Цветанов е подслушван доскоро, а може би това продължава и в момента, обяви в сутрешните блокове авдокатът на подсъдимия бивш МВР министър - Менко Менков.

Менков цитира в доказателство на думите си "том 9, лист 270 и 271" от материалите по третото обвинение срещу Цветанов - за присвояване на 50 хил. лв. от бюджета на МВР. На тези страници бил записан иск за предсрочно прекратяване на използването на СРС срещу "контролираните лица", без да се уточнява кои са те.

"Това означава, че подслушването е поне от началото на ноември м.г., а може би продължава", каза Менков. 

„Действията на Цветан Цветанов по въпросното дело са от февруари 2012 г. Въпреки това той е бил подслушван и след това, буквално допреди дни, а вероятно и в момента. Получено е писмо до прокуратурата от 22 януари 2014 г., в което е поискано предсрочно прекратяване на използвани СРС-та за няколко лица - не се казва кои точно, но се говори в множествено число, значи е минимум Цветанов, тъй като не могат да се съберат данни по разследването или събраните данни нямат отношение по предмета на доказване”, обясни Менков.

Според него е вероятно покрай служебните срещи на Цветанов да са подслушвани и други политици, вкл. европейски. "Разговорите с политици, които той провежда, също са контролирани", поясни адвокатът.

Пред агенция "Пик" адвокат Менков е цитиран да изборява, че "в рамките на подслушването на Цветан Цветанов са били подслушвани и Росен Плевнелиев, депутатите от Бундестага Ингрид Гресле и Ханс-Петер УУл, който е съветник на канцлера Меркел по въпросите на сигурността, Джоузеф Дол (председател на ЕНП), Бойко Борисов и ред други политици от България и Европа. Все още не е ясно дали са били подслушвани или са били и следени с външно наблюдение. Скандалът е международен!"

Според адвокат Менков назначените СРС-та по делото вероятно са законни, но ненужни заради късния момент, в който са назначени.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.01 2014 в 23:30

Срещу Цветанов се води разследване и СРС-та са част от действията на разследващите. Да се оплаква ,че МВР използва същите методи за разследване ,които той е защитавал ,толкова яростно до преди по-малко от година е смешно.

30.01 2014 в 21:10

Ха, излиза, че параноята е заразна

30.01 2014 в 12:57

а уж сега няма подслушване и срс-та. какво излиза? подслушвани досега се оказват тези, които бяха обвинявани, че подслушват. ама това винаги си е било така-партията - майка и сие винаги са викали на бялото-черно и обратно.

30.01 2014 в 09:29

Оказа се че БСП-ДПС подслушват политическите си противници.И колата пред къщата на Борисов е истина.А много хора казаха че Борисов си измисля!!!
Йовчев отричаше че е вярно.Е хванахме ли лъжеца.

30.01 2014 в 08:52

Сред мафиотите се ценят готините абревиатури бб цц мм ....

30.01 2014 в 08:49

Е как е сега Цвъки, когато си от другата страна ?!