Адв. Марковски: Дянков не е имал властта да извърши това, в което го обвиняват

Симеон Дянков 16 януари 2017 в 09:30 4651 4

Снимка БГНЕС

Адв. Марин Марковски

Симеон Дянков няма как да е виновен в това, в което го обвинява прокуратурата, защото не е имал властта да извърши предполагаемото престъпление.

Това заяви в сутрешния блок на bTV адвокат Марин Марковски, който ще поеме защитата на бившия финансов министър.

Според прокуратурата Дянков е искал да облагодетелства с близо 1,3 млн. лв. фирма „Булброкерс“ – инвестиционният посредник при сделката за продажбата на миноритарния пакет дялове на държавата в EVN, а това е станало по устен съвет на бизнесмена Иво Прокопоев. 

"Той не е направил това, тъй като това се решава от Агенцията за приватизацията, която не е пряко подчинена на министъра на финансите. Той няма юридическото право", коментира Марковски и пред Нова тв. По думите му няма никакви доказателства, че Дянков е въздействал на Надзорния съвет, който се състои от представители на различни политически сили.

С обвинения за сделката за EVN се сдобиха и бившият министър на икономиката Трайчо Трайков и бизнесменът и издател от "Икономедиа" Иво Прокопиев.

"Да се получат указания от Прокопиеев за Дянков е все едно на един режисьор от ранга на Стивън Спилбърг да му дава указания младеж от ВИТИЗ. Дянков е министър с изключителни квалификация, знания и култура. Това е най-успешният министър от години насам (...) Един изключително отговорен специалист не може да получава указания за нарушение на закона, защото няма да иска да ги чуе. Цялата тази структура за извършено престъпление е нещо мъчително, неточно, неясно и невярно“, каза Марковски.

С обвинения за сделката за EVN се сдобиха и  бившият министър на икономиката Трайчо Трайков и бизнесменът и издател от "Икономедиа" Иво Прокопиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11738

3

KumaLisa

16.01 2017 в 12:03

Ако този индивид е емблематично лице за българската юрисдикция и юриспруденция, т.е. на всички БГ юристи ..., а той е ... Да си сложат дипломите на пирон в някой селски кенеф на двора.

13350

1

torbalancho

16.01 2017 в 09:53

Време е дянков да не се стиска а да бутне по някой рушвет тук там, той марковски ще му обясни!!!!