АБВ поиска да падне имунитетът на всички депутати

OFFNews Последна промяна на 05 ноември 2014 в 18:25 3525 6

Депутатите да подпишат Етичен кодекс и да отпадне имунитетът им, предлагат от Парламентарната група на АБВ.

Предложенията на АБВ се отнасят до три отделни глави в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание - комисиите на НС, сесиите и заседанията на НС и народните представители.

В главата от правилника, която се отнася до народните представители, АБВ предлага освен всички депутати да подпишат Етичен кодекс, но да бъдат задължени да обявят на страницата си в интернет информация за графика на срещите си с избиратели, своите изказвания, заявени позиции, предложения и становища по законопроекти, както и имената на сътрудниците, телефон и адрес на електронна поща за връзка.

АБВ настоява също да бъде създадена Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, на мястото на двете ресорни комисии.

В проекта си АБВ предлага също да се даде възможност на народните представители да участват в три постоянни комисии (сегашният правилник позволява участие в две комисии), както и да останат закрити заседанията само на Комисията за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на СРС и достъпа до данните по ЗЕС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2014 в 05:58

Също така не е лошо да отпадне забраната за минаване на червен светофар.
Егати тъпотията, тия верно ли нямат работа, или не знаят за какво става дума? Или защо тоя имунитет съществува от три века?
Ще взема да стана катаджия, да опервазя по три пъти за петнайсе дена трима техни депутати, и додето обжалват - парламентарната им групичка ще е изядена от колегата - гербераст.
Дивотии някви. Даже Сидеров плямпа такива глупости само на пияна глава, а тия - още при първото пълнолуние.
Зае...би.

05.11 2014 в 22:03

Че те утре ще поискат и Сидеров да не се крие под масата))).А сега сериозно-абсолютно ЗА

05.11 2014 в 19:40

Да, предложението е конструктивно, ОБАЧЕ _
Няма значение, какво предлагат, тъй като подобни предложения няма да бъдат приети - същите тези, които предлагат знаят много добре това.

Време е да си извадите главите от задниците и да се огледате, и евентуално да осъзнаете, че същите тези хора продължават да ви цакат по един или друг начин, докато вие им се радвате.

05.11 2014 в 18:47

Когато има лоши предложения - тия са комунисти и крадци! Когато има добри - тия са комунисти и популисти! Ей Богу, свикнете с мисълта, че "добри" и "лоши" има и при едните, и при другите.

ПП: Гласувал съм за РБ.

05.11 2014 в 18:35

Другари,
Дайте да дадем ... имунитета.
Жалък популизъм на хора, които отдавна са си опекли нещата.
А защо не предложат да отпадне давността, включително и данъчната - само за народни представители и министри и зам.министри за всички провинения,дори да не са престъпления...
А?

05.11 2014 в 18:31

подкрепям с 2 ръце