АБВ поиска да падне имунитетът на всички депутати

OFFNews 05 ноември 2014 в 18:25 4205 6

Депутатите да подпишат Етичен кодекс и да отпадне имунитетът им, предлагат от Парламентарната група на АБВ.

Предложенията на АБВ се отнасят до три отделни глави в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание - комисиите на НС, сесиите и заседанията на НС и народните представители.

В главата от правилника, която се отнася до народните представители, АБВ предлага освен всички депутати да подпишат Етичен кодекс, но да бъдат задължени да обявят на страницата си в интернет информация за графика на срещите си с избиратели, своите изказвания, заявени позиции, предложения и становища по законопроекти, както и имената на сътрудниците, телефон и адрес на електронна поща за връзка.

АБВ настоява също да бъде създадена Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, на мястото на двете ресорни комисии.

В проекта си АБВ предлага също да се даде възможност на народните представители да участват в три постоянни комисии (сегашният правилник позволява участие в две комисии), както и да останат закрити заседанията само на Комисията за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на СРС и достъпа до данните по ЗЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!