АБВ: 10 години плосък данък стигат

OFFNews 11 септември 2017 в 22:08 5927 3

АБВ подкрепя националната инициатива на граждански организации и медии за въвеждане на необлагаем минимум върху доходите на физическите лица и намалени ставки на ДДС за храни и стоки от първа необходимост, съобщиха от извънпарламентарната лява партия. 

Инициативата е наречена "Да спрем машината за неравенство! За справедливи данъци!". С нея от АБВ се надяват да се преборят за въвеждане на необлагаем минимум върху доходите на физическите лица поне до текущия размер на минималната работна заплата и намалени ставки на ДДС от 9% за основни и детски храни, вода, базови медикаменти, учебници и книги.

„Нашата европейска принадлежност не трябва да е само на географски принцип. По отношение на данъчната ни система сме до държави като Източен Тимор и Грузия, а по отношение на неравенството в обществото и бедността сме доста на юг, някъде под Субекваториална Африка. Затова ни е нужна по-справедлива и по-икономически издържана данъчна система. Мерки за смекчаване на бедността. Това трябва да е национална кауза ако искаме оцеляването на държавата. Нека да спрем машината за неравенство и за бедност. Десет години плосък данък стигат. Десет години без необлагаем минимум също стигат“, заяви лидерът на АБВ Константин Проданов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12416

3

IBL IBL

12.09 2017 в 10:27

Абе няма ли кой да му обясни на тоя дето се усмихва загадъчно като Мона Лиза, сякаш знае всичко и разбира от много неща, че 10% от 500 лв не са като 10% от 5000 лв.? И кукловодите му ще го изхвърлят и него, когато стане непотребен и тогава няма да се усмихва така. Тъжно.

15914

1

поп Дръвчо

12.09 2017 в 08:58

Няма по-мощна машина за неравенство от прогресивен данък съчетан с безкрайно много начини за избягването му и калпава приходна администрация.
 
X

Подкастът на OFFNews