87% от българите са на мнение, че проблемът с имотите на Цветанов изобщо не е решен

OFFNews Последна промяна на 05 април 2019 в 16:47 4497 2

87% от българите са на мнение, че оставката на Цветан Цветанов от парламента не решава проблема, 6% - че го решава. Останалите се колебаят.

Данните са от експресен телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен от 3 до 5 април сред 801 души на територията на цялата страна. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души. Сондажът ползва панелна методика.

55% се съгласяват, че в темата с апартаментите на Цветан Цветанов има и морален, и законов проблем; 17% намират най-вече законов проблем, 14% намират само морален проблем, а 6% не намират проблем. Останалите се колебаят.

"На този фон, за първи път онези, които смятат, че БСП може да спечели повече гласове от ГЕРБ на евроизборите, застигат и превишават тези, които не смятат така. 45% смятат, че това е възможно, 40% – че не е възможно, а останалите се колебаят" - твърдят от „Галъп интернешънъл“.

Подобно е съотношението между онези, които се съгласяват с това, че виновен за този модел е самият Борисов, и онези, които не смятат така.

"Повече от 1/3 от потенциалния електорат на ГЕРБ в сондажа е разколебан в намеренията си да гласува и сега за тази партия. Явно влиянието на продължаващия скандал е сериозно", констатират от „Галъп интернешънъл“.

По другата тема от последните седмици: 77% от запитаните не одобряват да се опрощават дългове на вероизповеданията. 13% са на обратното мнение и заявяват своето одобрение, а 10 на сто не могат да преценят.

В годината на избор на нов главен прокурор социологическата агенция поставя и въпроса кой от главните прокурори се е справил най-добре с работата си. 

45% от респондентите виждат реален напредък в борбата с контрабандни цигари у нас и го отчитат като положителен факт. Според 19 на сто няма реален напредък и данните са опит да се прикрие реалността. Висок е и процентът на хората, които се колебаят – 36 на сто.

69% от българите са на мнение, че адвокатите в страната трябва да са напълно независими от властта и да пазят интересите и тайните на клиента си. 19 на сто от запитаните са на обратното мнение и подкрепят идеята адвокатите да станат на практика агенти на ДАНС и да докладват за случаи, засягащи националната сигурност. Останалите 12% се колебаят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови