87,7 млн. лева ще струват изборите на 2 април

OFFNews 03 февруари 2023 в 17:34 1159 2

МС

Снимка БТА

Министерски съвет

87,7 млн. лева ще струват предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април, реши служебното правителство днес. 

Дейностите, които ще се финансират със средствата включват: подготовката и отпечатването на избирателните списъци; закупуването и изработването на необходимите изборни книжа и материали; отпечатването на бюлетините; логистичното осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет; възнагражденията на членовете на районните и секционните избирателни комисии; компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите; провеждането на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване.

Изборите ще са на 2 април, обяви Радев

Вчера Централната избирателна комисия определи възнагражденията за членовете на районните и секционните избирателни комисии (РИК и СИК).

Правителството има готовност да осигури допълнително необходимите средства при сключване на договори за логистика и техническа поддръжка на специализираните устройства за електронно машинно гласуване, както и за други материали и съпътстващи дейности за обезпечаване на изборния процес, в т. ч. на машинното гласуване и видеонаблюдението/видеозаснемането.

Заради това, че не е приет бюджет за 2023 г., финансирането на разходите за план-сметката ще е по Закона за прилагане на разпоредби на Закона за държавния бюджет на България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г., където е предвидена изрична възможност Министерският съвет да одобрява финансиране за подготовката и произвеждането на избори съгласно Изборния кодекс. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

2

Diogen

03.02 2023 в 21:19

Едва ли има такава държава (противно на чалгаджията, че Има такава държава), в която да се хвърлят милиони в черни политически дупки. В нищото. В най-бедната държава от ЕС насрочените за 2 април избори ще закръглят сумата на прахосаните пари на половин милиард лева. За какво? За да се повтори безизходицата и да продължи мунчовият хаос. Руският агент, предрешен като президент на България, продължава да си разиграва коня, а 7 милиона овце блеят и го гледат без да мигнат. Срам!

22547

1

dolivo

03.02 2023 в 18:29

честито на данъкоплатеца

вашите хубостници избраници ви обират