6 депутати от БСП напускат парламентарната група, петима от тях - и партията

OFFNews 29 септември 2020 в 16:22 9299 3

Шестима депутати от БСП напускат парламентарната й група. Това са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов. 

Петима от разбунтувалите се депутати напускат и партията, от тях в БСП остава само Валери Жаблянов.

Жаблянов обяви, че остава партиен член - въпреки че в момента има, по думите му, пълна идейна подмяна на БСП и тя вече не е демократична лява свободна партия.

Според шестимата БСП е напълно подчинена "на едноличното управление" на Корнелия Нинова, което е подсигурено и от новия състав на Националния съвет на партията.

Висшият орган на БСП се конструира от два лични антуража - този на Нинова и този на Кирил Добрев, заяви Красимир Янков на брифинг в Народното събрание. 

Ще завършим мандатите си като нечленуващи в парламентарна група. Оставаме социалисти, каза още Янков.

Досега БСП имаше 78 депутати в Народното събрание. С напускането на шестимата ПГ "БСП за България" остава със 72 народни представители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10372

3

elbarbudo

29.09 2020 в 22:19

Лапайте Му суджука, помияри!

706

2

order

29.09 2020 в 17:05

Абе петоколонници, К.Нинова доказа, че е единственият лидер на политическа сила, избран легитимно и демократично. Всички останали са най-типични кариеристчета, грабнали властта в резултат на апаратни игри, договорки и неособено чисти комбинации. Вътрешно-партийни избори се провеждат в държави със стара демокрация не от вчера. Само, че след избора всички поздравяват победителя и много често съперниците влизат в екипа му. За тях партията е над личното его. А вие всички, които сега не може да приемете загубата сте платени с банкноти от прословуто чекмедже. Обещани ви бяха и постове, като влезете в коалиция с ГЕРБ.
Този избор в БСП е събитие за България, което се премълчава от хора, неможещи да преодолеят собствената си завист и злоба. Жалки хорица, които не притежават най-важното - достойнство. А човек без достойнство ражда само лъжи и мерзости, понеже е близко до нивото на пpимaтитe.
Ако не можеш да губиш достойно , ти никога не можеш да си победител!!!!

15614

1

OTBPAT

29.09 2020 в 16:46

хахахаха

последно разкешване? на промоция...
 
X

Подкастът на OFFNews