44-ото Народно събрание вече е в миналото

След приключване на заседанието депутатите си направиха обща снимка в пленарната зала на парламента

OFFNews 25 март 2021 в 12:51 3584 0

С тържествено заседание, което завърши с химните на България и на ЕС, приключи мандатът на 44-ото Народно събрание.

В изказването си пред депутатите председателят на парламента Цвета Караянчева отбеляза, че всеки от тях ще отнесе различни спомени от работата на 44-ото НС, както е и различна оценката им за изминалите 4 г.

"Скоро в тази зала ще заемат местата си депутатите от 45-ото народно събрание, някои от тях ще са с опит, други за първи път ще седнат на депутатските банки", посочи тя. Караянчева пожела на бъдещите депутати-ветерани да носят със себе си поуката от допуснатите в миналото грешки, а на тези, които за първи път ще влязат в парламента, да не забравят обещанията към избирателите си.

"Като председател на 44-ото Народно събрание искам да подчертая дълбоката благодарност, която българските граждани дължим на хилядите наши сънародници доброволци в организирането на изборите", заяви още Караянчева. "Всеки глас има значение и ще бъде преброен", подчерта тя.

Цвета Караянчева пожела успех на всички участници в изборите за 45-о Народно събрание.

Изказвания по повод приключването на мандата на 44-ото народно събрание направиха представители на ръководствата на парламентарни групи, както и на независимите народни представители.

След приключване на заседанието депутатите си направиха обща снимка в пленарната зала на Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови