2700 лв. заплата пожела Борисов на миньорите в Крумовград

OFFNews 23 август 2019 в 15:11 2472 0

Догодина през март средната заплата в "Дънди Прешъс Металс" ще достигне до 2 700 лева. 

Това прогнозира премиерът Бойко Борисов по време на официалното откриване на първата мина у нас от 40 години - рудник "Ада тепе" в Крумовград. 

Благоустрояването на градовете и привличането на повече инвеститори у нас - върху тези два приоритета на правителството акцентира Борисов. Пред служителите на компанията премиерът Борисов отбеляза доброто изпълнение на редица програми на правителството, които допринасят за по-добрия облик на населените места.

„Може би като сте идвали – сте видели пътя от Кърджали до Момчилград и Крумовград. Някои от вас може да си спомнят свлачищата, просто нямаше път, беше отнесен на няколко места", отбеляза премиерът Борисов. Той добави, че в инфраструктурата в региона са вложени десетки милиони, за да дойдат милиарди инвестиции.

Премиерът Борисов изтъкна значението на разкриването на повече работни места и осигуряването на добри възнаграждения. „Стотици български граждани – мюсюлмани и християни, работят тук. Догодина март месец 2700 лева ще е средната заплата, сега е 2100. Ще продължим в тази посока", заяви още при откриването министър-председателят Бойко Борисов.

Над 1 милиард лева са инвестициите на „Дънди Прешъс Металс" ЕАД в България. Компанията стартира дейността си преди 15 години в Челопеч, като над 860 млн. лв. са средствата, вложени в модернизация, подобряване на условията на работа, опазване на околната среда в града и района. В Крумовград инвестициите са 280 млн. лв. досега. Около 300 души работят в компанията в града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови